Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Répasaláta

Nincs francia iskolai menza vagy áruházi csemegepult, ahol ne lenne rendszeresen reszelt répa. Valójában répasaláta, mert a szép, szabályos gyufaszálra szelt répán bizony van némi vinaigrette. Egyaránt szereti kicsi és nagy, jó alkalom, hogy friss zöldséget csempésszünk a menübe. Adhatjuk vacsorára egy szendviccsel, köretnek, előételnek, salátának is.
2016. február 3.

Hozzávalók

  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 1 tk porcukor
  • 2 ek extra szűz olívaolaj (vagy repceolaj)
  • 2 ek vágott metélőhagyma
  • 2 ek vegyes mag (itt épp napraforgó, tökmag, goji bogyó)
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát, a kis lyukút ne válasszuk, mert akkor nem ropogós, hanem inkább pépes állagot kapunk.
Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a répára öntjük.
Rászórjuk a vágott metélőhagymát valamint a magokat.
Óvatosan összeforgatjuk és már tálalhatjuk is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csicseriborsós sárgarépasaláta citrusokkal

Csicseriborsós sárgarépasaláta citrusokkal

Ebben a citrusos salátában a csicseriborsóval és datolyával találkozva a sárgarépa is egészen új arcát mutatja.
Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.
Citromos répakenyér

Citromos répakenyér

Sallay Fanni csodás desszertje bármilyen évszakban üde színfoltja lehet nemcsak egy ünnepi, hanem bármilyen asztalnak. Vigyázat, gyorsan fogy!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.