
Répasaláta
Nincs francia iskolai menza vagy áruházi csemegepult, ahol ne lenne rendszeresen reszelt répa. Valójában répasaláta, mert a szép, szabályos gyufaszálra szelt répán bizony van némi vinaigrette. Egyaránt szereti kicsi és nagy, jó alkalom, hogy friss zöldséget csempésszünk a menübe. Adhatjuk vacsorára egy szendviccsel, köretnek, előételnek, salátának is.
2016. február 3.
Hozzávalók
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 citrom kifacsart leve
- 1 tk porcukor
- 2 ek extra szűz olívaolaj (vagy repceolaj)
- 2 ek vágott metélőhagyma
- 2 ek vegyes mag (itt épp napraforgó, tökmag, goji bogyó)
- tengeri só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a répát, a kis lyukút ne válasszuk, mert akkor nem ropogós, hanem inkább pépes állagot kapunk.
Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk és a répára öntjük.
Rászórjuk a vágott metélőhagymát valamint a magokat.
Óvatosan összeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Megosztom barátaimmal