
Fotó: shutterstock
Répás-diós muffin
Hozzávalók
- 2 tojás
- 160 ml növényi olaj
- 80 ml almalé
- 180 g cukor
- 1.5 csésze reszelt répa
- 1 közepes alma, meghámozva, reszelve
- 1/3 csésze dió (elhagyható)
- 65 g mazsola
- 200 g liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. (légkeveréses 160 fok). Béleljünk ki egy 12 mélyedéses, hagyományos muffinformát muffin papírral.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat az almalével és az olajjal. Adjuk és keverjük hozzá a cukrot, a répát, az almát, a diót és a mazsolát. Végül forgassuk bele a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat.
3. Kanalazzuk a tésztát a muffinforma mélyedéseibe, és süssük 30-35 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Tippek:
- A muffinpapírok tetejét körben kenjük be egy kis vajjal, így nem jön fel annyira a tészta.
- Ezek a finomságok jól bírják a fagyasztást. Tegyük a fagyasztott muffinokat az uzsonnás dobozba, és mire eljön az idejük, éppen kiolvadnak.
- Ha a gyerkőcök iskolás barátai között van, aki allergiás az olajos magokra, inkább hagyjuk el a diót.
Forrás: kidspot.com.au
Megosztom barátaimmal