
Rénszarvaskeksz Mikulásra
Nemcsak nagyon helyesek ezek a kis kekszek, hanem egyszerű az elkészítésük is, így a gyerekeket nyugodtan bevonhatjátok a sütésbe és a díszítésbe. A rénszarvaspofikat a legtöbb nagyobb üzletben kapható cukormázas díszítő tollal rajzoltam, de ennek hiányában az olvasztott csoki szintén tökéletes lesz.
Hozzávalók
10 darabhoz- 15 dkg liszt
- 5 dkg zabpehely
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 6 dkg cukor
- fehér cukormázas díszítő toll (vagy olvasztott csoki)
- 10 db piros csokidrazsé
Elkészítés
1. A lisztben elkeverjük a zabpelyhet, a mézesfűszert és a sütőport. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és a cukrot, majd az egészet simára dolgozzuk.
2. A tésztát 10 részre osztjuk, mindből kb. fél cm vastag korongot formázunk. A kekszeket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük (hagyjunk távolságot közöttük, sütés közben terülni fognak), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük.
3. A kész kekszeket hűlni hagyjuk (ekkor még szilárdulni fognak), majd kidekoráljuk. A szarvasok orrát cukormázzal vagy csokival rögzítjük, majd szintén cukormázzal vagy csokival szemeket és agancsokat rajzolunk nekik.
