
Rénszarvas palacsinta
Szerintem december 6-án belefér, hogy egy kicsit játsszunk az étellel. Megmondom őszintén, én felnőtteken teszteltem ezeket a cuki palacsintákat, és ők is teljesen odáig voltak tőlük. Ráadásul mézesfűszer ízesítésűek, így már a karácsonyi hangulatot is megalapozhatjátok.
Hozzávalók
kb. 25-30 kis palacsintához- 1 tojás
- 2 evőkanál nádcukor
- késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
- 10 dkg áttört túró
- 1 dl tej
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 8 dkg liszt
- kevés kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
- méz a csorgatáshoz
- piros drazsék, fehér díszítőcukrok és kis perecek a díszítéshez
Elkészítés
Egy keverőtálban felhabosítjuk a tojást a cukorral és a mézesfűszerrel. Hozzáadjuk a krémsajtot és az áttört túrót, felhígítjuk a tejjel, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű masszát kell kapnunk.
Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd közepes lángon, egyszer megfordítva kisütjük a palacsintákat. Egy rénszarvashoz egy evőkanálnyi masszára van szükség. A rénszarvas állát úgy a legegyszerűbb kialakítani, ha először a kanál hegyét tesszük le a serpenyőbe, majd innen indulva, felfelé terítjük szét a tésztát. Vigyázat, gyorsan sülnek!
A kész palacsintákat megcsorgatjuk egy kevés mézzel, majd felragasztjuk az agancsokat, az orrot és a szemeket.