Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Régi magyar ízek: kolbászos köleskása

Adásban volt: 2015. február 2.
A recepthez tartozó videó
Régi, magyar egytálétel kölessel és csicsókával, meg egy jó nagy adag kolbásszal! Friss salátát adjunk mellé.
2016. január 23.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 25 dkg köles
  • 50 dkg csicsóka
  • 2 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 szál száraz, csípős kolbász
  • 10 dkg füstölt császárszalonna
  • Savanyúság
  • 2 lila hagyma
  • csemegeuborka
  • petrezselyem
  • 2 ek porcukor

  • 2 ek almaecet

Elkészítés

Olajon kiolvasztjuk a szalonnát. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük rajta. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Mielőtt a kölest a hagymás alaphoz adnánk, alaposan átmossuk és beáztatjuk. Felöntjük vízzel. 20-25 perc alatt készre főzzük. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott csicsókát, a felkarikázott kolbászt és még egy kis vizet.
A savanyúsághoz a lila hagyma karikákat összekeverjük az ecettel, sóval és a cukorral. Végül felkarikázott uborkát adunk hozzá, és friss petrezselyemmel megszórjuk . 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bodzás kölesgombóc (gluténmentes)

Bodzás kölesgombóc (gluténmentes)

Könnyű és szuperegészséges desszert eperrel és bodzával, egy tartalmasabb leves után kiváló második fogás.
Zabkása mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel

Zabkása mogyoróval és aszalt gyümölcsökkel

A zabkása az egyik legegészségesebb reggeli, és pirított mogyoróval meg aszalt gyümölcsökkel, egy kevés fahéjjal és ízlés szerint némi mézzel, még fenséges is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.