Régi magyar ízek: kolbászos köleskása
Adásban volt: 2015. február 2.
A recepthez tartozó videó

Régi, magyar egytálétel kölessel és csicsókával, meg egy jó nagy adag kolbásszal! Friss salátát adjunk mellé.
2016. január 23.
Hozzávalók
2-3 adag- 25 dkg köles
- 50 dkg csicsóka
- 2 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 szál száraz, csípős kolbász
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- Savanyúság
- 2 lila hagyma
- csemegeuborka
- petrezselyem
- 2 ek porcukor
- só
- 2 ek almaecet
Elkészítés
Olajon kiolvasztjuk a szalonnát. A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük rajta. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Mielőtt a kölest a hagymás alaphoz adnánk, alaposan átmossuk és beáztatjuk. Felöntjük vízzel. 20-25 perc alatt készre főzzük. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott csicsókát, a felkarikázott kolbászt és még egy kis vizet.
A savanyúsághoz a lila hagyma karikákat összekeverjük az ecettel, sóval és a cukorral. Végül felkarikázott uborkát adunk hozzá, és friss petrezselyemmel megszórjuk .
Megosztom barátaimmal