
Reform töltött káposzta
A karácsonyi menü elengedhetetlen része a töltött káposzta, ennek a receptnek köszönhetően pedig annak sem kell nélkülöznie, aki valamilyen oknál fogva nem fogyaszt állati eredetű összetevőket.
Hozzávalók
8 káposztához- 15 dkg bulgur
- 25 dkg paprikás gabonakolbász
- himalája só
- 3 ek. őrölt füstölt paprika
- 1 ek. adalékanyag mentes ételízesítő
- 0,5 dl víz
- 8 db savanyúkáposzta-levél
- 50 dkg aprított savanyú káposzta
- 3 db babérlevél
- növényi joghurt
Elkészítés
A gabonakolbászt összemorzsoljuk, majd összekeverjük a bulgurral, 1 evőkanál füstölt paprikával, az ételízesítővel és ízlés szerint sóval. Néhány evőkanálnyi vizet adunk hozzá, hogy nedves masszát kapjunk.
Az apró káposztát összekeverjük a maradék paprikával és sózzuk, majd a felét egy nagy lábasba tesszük a babérlevelekkel.
A káposztafejet leveleire szedjük és a kemény torzsáját kivágjuk. A töltelék mennyiségét lemérjük, és egyenlő arányban elosztjuk a levelekben. Mindkét oldalról behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, és a lábasba sorakoztatjuk. Végül betakarjuk a maradék apró káposztával és felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje azt.
Közepes lángon kb. 1 órán keresztül főzzük.
Tálaláskor növényi joghurtot kanalazunk az elkészült ételre.