Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Reform töltött káposzta

A vegán változat.
2018. december 19.

A karácsonyi menü elengedhetetlen része a töltött káposzta, ennek a receptnek köszönhetően pedig annak sem kell nélkülöznie, aki valamilyen oknál fogva nem fogyaszt állati eredetű összetevőket.

Hozzávalók

8 káposztához
  • 15 dkg bulgur
  • 25 dkg paprikás gabonakolbász
  • himalája só
  • 3 ek. őrölt füstölt paprika
  • 1 ek. adalékanyag mentes ételízesítő
  • 0,5 dl víz
  • 8 db savanyúkáposzta-levél
  • 50 dkg aprított savanyú káposzta
  • 3 db babérlevél
  • növényi joghurt

Elkészítés

A gabonakolbászt összemorzsoljuk, majd összekeverjük a bulgurral, 1 evőkanál füstölt paprikával, az ételízesítővel és ízlés szerint sóval. Néhány evőkanálnyi vizet adunk hozzá, hogy nedves masszát kapjunk.

Az apró káposztát összekeverjük a maradék paprikával és sózzuk, majd a felét egy nagy lábasba tesszük a babérlevelekkel.

A káposztafejet leveleire szedjük és a kemény torzsáját kivágjuk. A töltelék mennyiségét lemérjük, és egyenlő arányban elosztjuk a levelekben. Mindkét oldalról behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, és a lábasba sorakoztatjuk. Végül betakarjuk a maradék apró káposztával és felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje azt.

Közepes lángon kb. 1 órán keresztül főzzük.

Tálaláskor növényi joghurtot kanalazunk az elkészült ételre.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán zabos mézes

Vegán zabos mézes

Vegán vagy? Ez a mézeskalács recept telitalálat lesz az ünnepekre.
Mézeskalács granola

Mézeskalács granola

Kezdjünk időben hozzá a házi készítésű gasztroajándékokhoz!
Sült tofus quinoa saláta

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.