Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ratatouille és tiszai harcsafilé pirított vajban

Adásban volt: 2015. szeptember 8.
A recepthez tartozó videó
Egészséges vacsora, aminek elkészítése nem lehetetlen vállalkozás. Némi kihívást hordoz ugyan magában, de pont ez az izgalmas benne. Bernáth József, a Konyhafőnök séfje főz együtt Pataky Péterrel.
2015. szeptember 8.

Hozzávalók

  • 1 db salotta hagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 kisebb fürt koktélparadicsom

  • cukor
  • 1 ág rozmaring
  • néhány ág kakukkfű
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • olívaolaj
  • kuszkusz

  • cukor
  • római kömény
  • víz
  • Tiszai harcsafilé:
  • 3 szelet harcsafilé
  • olívaolaj
  • sózott vaj

Elkészítés

Forró olívaolajban megdinszteljük a finomra aprított salotta hagymát, vöröshagymát és a lereszelt fokhagyma gerezdet is. Majd hozzáadjuk a két evőkanál kacsazsírt.
Ezután következik a paradicsompüré. Összekötözött rozmaring és kakukkfű ágakkal ízesítjük. Sózzuk és egy kevés cukrot is rakunk bele.

Közben elkészítjük a köretet is: összekeverjük a kuszkuszt a római köménnyel és a cukorral, majd felöntjük forrásban lévő vízzel. Jól lefedjük és 15 perc alatt el is készül. Ha bedagadt, kevés olívaolajjal átkeverjük.

A paprikákat felcsíkozzuk és a forró, száraz serpenyőbe dobjuk. Kevés olívaolajat és kacsazsírt öntünk rá ,kakukkfűvel megszórjuk. Megvárjuk, míg kissé megpirulnak. A serpenyőből kivéve, leitatjuk róluk a zsiradékot, majd ugyanebben az edényben a felkockázott paradicsomokat is megfuttatjuk és csak ezután adjuk a paradicsompüréhez.

A padlizsánt és a cukkinit vékony szeletekre gyaluljuk és forró grill serpenyőben lepirítjuk. Majd ezekbe a lepirított szeletekbe tekerünk egy-egy köteg színes paprikát.

A harcsa szeleteket besózzuk és 10 percet állni hagyjuk.
Forró olívaolajos serpenyőbe tesszük a halfiléket. Kérgesítjük, majd olvasztott, sós vajjal meglocsoljuk.

Tálaláskor a tányérra pakolunk kis kupacokat a mártásból, ezekbe ültetjük bele a zöldségtekercseket. Jöhet mellé a harcsafilé és a kuszkusz.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bernáth József

Bernáth József receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Modern és trendi főzelék, lisztes habarás nélkül. Friss, tavaszi, egészséges és nagyon finom.
Káposztás harcsa

Káposztás harcsa

Nem kell mindig rántott hús vasárnapra! A régi magyar konyha egyik remek rakottas fogása: harcsával és káposztával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.