
Rántott mangalica karaj
Hozzávalók
- 1 kg mangalica karaj
- 4 tojás
- só
- kevés liszt
- házi morzsa
- tisztított vaj
- 1 kg mogyoróburgonya, vagy más, nem szétfővő típus
- 10 dkg vaj
- egy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 liter alaplé
- 1 fej hagyma
- 1 babérlevél
- pár szem bors
Elkészítés
A húst mindig hártyázzuk le alaposan. A karajokat 6-8 dkg-os szeletekre vágjuk, de ne klopfoljuk!
Sózzuk be a szeleteket és 10 percre tegyük félre őket. Ezután a szokott módon panírozzuk, és kevés tisztított vajon, vagy libazsíron süssük pirosra, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki. A körethez a húslevest, a szeletelt hagymával, babérlevéllel, pár szem borssal és a megmosott burgonyával tegyük fel főni. Ha majdnem teljesen puha, tegyük félre. Ha kihűlt, vágjuk félbe és szárítsuk le. Kevés vajon pirítsuk meg a vágott felét, majd adjuk hozzá a többi vajat, a petrezselymet, és pár kanál főzőlevet, hogy selymes legyen.
