Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rántott harcsa rozmaringos sült paszternákkal (gluténmentes)

Fish and chips szuperegészséges kiadásban. A panír univerzális: tökéletes rántott csirkéhez vagy disznóhúshoz is.
2015. november 13.

Hozzávalók

4 adag
  • A harcsához:
  • 50 dkg szürkeharcsa-filé

  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál cirokliszt
  • 2 tojás, enyhén felverve
  • 5 dkg gluténmentes zsemlemorzsa
  • A paszternákhoz:
  • 1 kg paszternák (tisztított súly), 6x1/2 cm-es csíkokra vágva
  • 1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ½ dl olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • a sütéshez kókuszzsír

Elkészítés

A paszternákcsíkokat, a felaprított rozmaringot, a zúzott fokhagymát és az olajat összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 10 percre betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe. Utána fakanállal átkeverjük, és további 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A harcsát féltenyérnyi darabokra vágjuk, és legalább 30 percre lesózzuk, szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

A panírozáshoz előkészítünk három tálat: az egyikben összekeverjük a rizslisztet és a ciroklisztet, a másikban felütjük a tojásokat, a harmadikba pedig beleszórjuk a zsemlemorzsát.

A halszeleteket szárazra töröljük, majd a hagyományos módon bepanírozzuk: először a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában forgatjuk meg.

Egy nagy, legalább 30 cm-es mély serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és oldalanként 3 perc alatt aranybarnára sütjük benne a halszeleteket. Papírtörlős tálcára szedjük, és citromgerezdekkel, a sült paszternákkal és egy kis ketchuppal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Ez az üdítő petrezselyemsaláta hagyományosan bulgurból, azaz búzatöretből készül, de abból olyan kevés kell belőle, hogy tulajdonképpen bármilyen semlegesebb, lágyabb ízű gabonával helyettesíthető. Én most quinoával készítem, de pergősre főzött kölessel is nagyon finom.
Lisztmentes krémes túrótorta (gluténmentes)

Lisztmentes krémes túrótorta (gluténmentes)

Meglepően gyorsan elkészíthető ez a lisztmentes, tehát gluténérzékenyeknek is kínálható krémes túrótorta.
Meggyes sütemény (gluténmentes)

Meggyes sütemény (gluténmentes)

A liszt egy részét őrölt mandulával helyettesítjük, így lesz kicsit rusztikusabb és ízesebb a tészta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.