Rakott krumpli

Hozzávalók
- 25 dkg sertéstarja
- 1-2 szál füstölt kolbász
- 2 pár virsli
- 2 kg héjában főtt krumpli
- 5 dl tejföl
- 10 db főtt tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db alma
- petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
Felkarikázzuk: a virslit, a kolbászt, a félbe vágott hagymát, a héjában főtt és meghámozott krumplit. A sertéstarja szeleteket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk és nagyobb darabokra felvágjuk.
A hőálló tálat kiolajozzuk és első rétegnek lerakjuk a vékonyra felkarikázott főtt krumplit. Ízlés szerint megsózzuk fűszersóval.
Majd jöhet rá a virsli, hagyma, tarja- és almakockák és a kolbász. Végül a karikákra felszeletelt főtt tojást rakjuk rá és jól megkenjük tejföllel.
Ugyanebből csinálunk még egy réteget. Majd pár karika kolbászt összeturmixolunk tejföllel, és ezzel kenjük meg a rakott krumpli tetejét.
Alufóliával lefedjük és 30-40 percig sütjük a 200 fokos sütőben. Az utolsó10 percben alufólia nélkül sütjük.
Felaprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
