Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rakott céklasaláta kecskesajttal

"Az történt, hogy eredetileg kolbászos, hagymás rántottát terveztem készíteni kései reggeli gyanánt azon a hűvös, esős vasárnap délelőttön, de aztán jól meggondoltam magam."
2016. szeptember 29.

Hozzávalók

  • cékla
  • kecskesajt
  • rukkola
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj, meg még egy kevés a sütéshez
  • Fél citrom leve
  • só, frissen tört bors
  • szezámmag

Elkészítés

Az történt, hogy eredetileg kolbászos, hagymás rántottát terveztem készíteni kései reggeli gyanánt azon a hűvös, esős vasárnap délelőttön, de aztán jól meggondoltam magam. Ugyanis van, aki tud úgy rám nézni, hogy vonakodás nélkül megváljak szilaj, férfias fogások készítésére sarkalló szándékomtól. Legalábbis néha hagyom magam.

Szóval valami könnyebbet…

Így körülnéztem, mi van még itthon, és a néhány kisebb fej cékla, valamint a hűtőben talált kecskesajt láttán meg is született bennem az elhatározás. (Így a hozzávalók mennyisége azonos a nálam talált mennyiségekkel)

1. A sütőt előmelegítettem 200 fokra. A megmosott és meghámozott céklákat kb félcentis szeletekre vágtam, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. meglocsoltam olívaolajjal, sóztam, borsoztam, és kb 25 percig sütöttem. Félidőben megforgattam a szeleteket.

2. Amíg a cékla hűlt, az olívaolajat, a mézet, a balzsamecetet sóval, borssal és apróra vágott kakukkfűvel egy kicsi befőttesüvegbe tettem, rácsavartam a tetejét és alaposan összeráztam.

3. A tányér közepére helyeztem egy szelet céklát, azt megkentem a vékonyra szeletelt kecskesajttal, rá néhány levél rukkola, erre újabb céklaréteg került, kecskesajt, rukkola, majd ismét cékla.

4. Majd óvatosan, hogy azért ne áztassam el, meglocsoltam az összekevert öntettel, majd finoman, magasról meghintettem némi szezámmaggal. (A többit összesöpörtem a konyhapultról ügyesen.)

Én azért utána letörtem egy darabka kolbászt is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cékla falafel

Cékla falafel

Avokádó humusszal
Lime-os, céklás krumplifőzelék fetás kölesropgóssal

Lime-os, céklás krumplifőzelék fetás kölesropgóssal

Egy hagyományos receptünk, a kölesropogós újraértelmezett változata következik. Gluténmentesen, fetával. Mindezt egy friss, lisztmentes és szezonális főzelékkel.
Céklakrémleves

Céklakrémleves

Céklaleves különleges fűszerezéssel: csillagánizzsal, vörösborecettel és kókusztejjel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!