
Rákos, polipos mediterrán tészta
Krasznai Tünde nem egy konyhafőnök alkat, a 3 fogásos ételek nem az erősségei, viszont nagyon szereti a gyors, egyszerű, laktató és különleges ételeket, főleg a mediterrán ízvilágot. Kedveli a magyaros fogásokat is, mivel hagyományos ételeken nőtt fel, hiányozna neki, ha sohasem ehetne többé például töltött káposztát.
2014. október 13.
Hozzávalók
2-3 adag- • 150 g pesto
- • 1 közepes fej vöröshagyma
- • 2 gerezd fokhagyma
- • 2 ek olívaolaj
- • 4 tk chili
- • 1 csomag mirelit polip/ mirelit király rák
- • só ízlés szerint (, bors)
- • bors ízlés szerint
- • 10 dkg parmezán sajt (a tetejére)
- • 250 g penne
Elkészítés
A penne tésztát al dente-re főzzük olajos, sós vízben. Ez csak azért fontos mert a jó olasz tésztán múlik az igazi olasz ízvilág. A fokhagymát és a hagymát megmossuk, apró kockákra vágjuk. Együtt kevés olívaolajon kicsit megpirítjuk, majd hozzá tesszük a rákocskákat és a polipot, hogy megpuhuljanak, ízlés szerint, majd hozzáöntjük a pestót. Ízesítjük sóval, borssal, chilivel. A tésztát és a szószt összeöntjük egy nagyobb tálba, majd tálaljuk. Tálaláskor parmezánt reszelünk rá.
Buon appetito!
Megosztom barátaimmal