Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rákos, polipos mediterrán tészta

Krasznai Tünde nem egy konyhafőnök alkat, a 3 fogásos ételek nem az erősségei, viszont nagyon szereti a gyors, egyszerű, laktató és különleges ételeket, főleg a mediterrán ízvilágot. Kedveli a magyaros fogásokat is, mivel hagyományos ételeken nőtt fel, hiányozna neki, ha sohasem ehetne többé például töltött káposztát.
2014. október 13.

Hozzávalók

2-3 adag
  • • 150 g pesto
  • • 1 közepes fej vöröshagyma
  • • 2 gerezd fokhagyma
  • • 2 ek olívaolaj
  • • 4 tk chili
  • • 1 csomag mirelit polip/ mirelit király rák
  • • só ízlés szerint (, bors)
  • • bors ízlés szerint
  • • 10 dkg parmezán sajt (a tetejére)
  • • 250 g penne

Elkészítés

A penne tésztát al dente-re főzzük olajos, sós vízben. Ez csak azért fontos mert a jó olasz tésztán múlik az igazi olasz ízvilág. A fokhagymát és a hagymát megmossuk, apró kockákra vágjuk. Együtt kevés olívaolajon kicsit megpirítjuk, majd hozzá tesszük a rákocskákat és a polipot, hogy megpuhuljanak, ízlés szerint, majd hozzáöntjük a pestót. Ízesítjük sóval, borssal, chilivel. A tésztát  és a szószt összeöntjük egy nagyobb tálba, majd tálaljuk. Tálaláskor parmezánt reszelünk rá.
Buon appetito!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres tepsis csirkemell

Fűszeres tepsis csirkemell

Ada leginkább olyan ételeket szeret főzni, amiket egyszerűen, gyorsan elkészíthet és még egészségesek is.
Tejszínes, spenótos tészta

Tejszínes, spenótos tészta

A spenótos tejszínes tésztával nem nyúlhatunk mellé, akár ebédre, akár vacsorára készítjük, amellett, hogy hamar kész, mindenki szereti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?