Rákóczi pohárkrém

Hozzávalók
- 25 dkg zsíros túró
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl langyos tej
- 1-2 ek cukor
- 1 rúd vanília
- 2 db lapzselatin
- baracklekvár
- Morzsa:
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg hideg vaj
- 12,5 dkg mandulaliszt
- 2 csipet só
Elkészítés
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
A vajat felkockázzuk és egy tálban összemorzsoljuk a liszttel, mandulaliszttel, cukorral, sóval. Dolgozzunk viszonylag gyorsan, hogy kezünkkel ne melegítsük fel a vajat. Ha nagyon nem akar összeállni, kevés hideg vízzel rásegíthetünk.
A tésztamorzsát egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük és 170 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és a langyos tejben feloldjuk.
A túrót alaposan kikeverjük a tejföllel, csipet sót adunk hozzá. Citromhéjat reszelünk bele és hozzáadjuk a cukrot. Beleöntjük a zselatinos tejet is, folyamatos kevergetés mellett, nehogy csomós legyen.
Tálaláskor a pohár aljára kerül a lekvár, majd a krémes túró következik. Pár órára hűtőbe tesszük és megszórjuk a ropogós morzsával.
