Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ragacsos csirkeszárnyak

Adásban volt: 2015. április 29.
A recepthez tartozó videó
Indul a kerti vagy teraszos grillszezon! De ha éppen esik az eső, akkor sütőben is elkészíthetjük a baráti összejövetelek klasszikusát: a ragacsos csirkeszárnyat.
2016. június 26.

Hozzávalók

  • 10 db csirkeszárny
  • szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 2 lime
  • 2 chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

Csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat az ízületeknél háromfelé vágjuk: szárnytő, duplacsontos rész és szárnyvég.
A szárnyvégeket most nem használjuk, később alaplevet főzhetünk belőle.

A szárnytöveket és a csontos részeket egy tepsibe tesszük.
Meglocsoljuk bőven szójaszósszal, így már külön nem is kell sózni. Rácsorgatjuk a mézet és a lime levét. Rászórjuk a felkarikázott chilipaprikát, és a felaprított fokhagymagerezdeket. Végül az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen bevonja. Minél hosszabb ideig hagyjuk pácolódni, annál ízletesebb lesz, így akár előző este is előkészíthetjük.

Forró sütőben ropogósra sütjük.

Alaplé

A szárnyvégeket hideg vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a megpucolt, félbevágott zöldségeket: karalábét, zellert, sárgarépát, paradicsomot, spárgát, vagy amit éppen a hűtőben találunk. 1,5 órán át lassan főzzük.

Leszűrjük és fagyasztva tároljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb fogás csirkéből

Az 5 legjobb fogás csirkéből

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon melyik 5 csirkés ételre kattintottatok leggyakrabban, mikor vacsorának valót kerestetek. A ropogós, a joghurtos, a görögös tuti befutó. A szárnya, a combja, és a mája is bármikor jöhet. Jöjjenek a legjobb csirkés receptek!
Csípős-mázas csirkeszárnyak

Csípős-mázas csirkeszárnyak

A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!