Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ragacsos csirkeszárnyak

Adásban volt: 2015. április 29.
A recepthez tartozó videó
Indul a kerti vagy teraszos grillszezon! De ha éppen esik az eső, akkor sütőben is elkészíthetjük a baráti összejövetelek klasszikusát: a ragacsos csirkeszárnyat.
2016. június 26.

Hozzávalók

  • 10 db csirkeszárny
  • szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 2 lime
  • 2 chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

  • bors

Elkészítés

Csirkeszárnyak

A csirkeszárnyakat az ízületeknél háromfelé vágjuk: szárnytő, duplacsontos rész és szárnyvég.
A szárnyvégeket most nem használjuk, később alaplevet főzhetünk belőle.

A szárnytöveket és a csontos részeket egy tepsibe tesszük.
Meglocsoljuk bőven szójaszósszal, így már külön nem is kell sózni. Rácsorgatjuk a mézet és a lime levét. Rászórjuk a felkarikázott chilipaprikát, és a felaprított fokhagymagerezdeket. Végül az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen bevonja. Minél hosszabb ideig hagyjuk pácolódni, annál ízletesebb lesz, így akár előző este is előkészíthetjük.

Forró sütőben ropogósra sütjük.

Alaplé

A szárnyvégeket hideg vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a megpucolt, félbevágott zöldségeket: karalábét, zellert, sárgarépát, paradicsomot, spárgát, vagy amit éppen a hűtőben találunk. 1,5 órán át lassan főzzük.

Leszűrjük és fagyasztva tároljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb fogás csirkéből

Az 5 legjobb fogás csirkéből

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon melyik 5 csirkés ételre kattintottatok leggyakrabban, mikor vacsorának valót kerestetek. A ropogós, a joghurtos, a görögös tuti befutó. A szárnya, a combja, és a mája is bármikor jöhet. Jöjjenek a legjobb csirkés receptek!
Csípős-mázas csirkeszárnyak

Csípős-mázas csirkeszárnyak

A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.