Ragacsos csirkeszárnyak

Hozzávalók
- 10 db csirkeszárny
- szójaszósz
- 3 ek méz
- 2 lime
- 2 chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
Csirkeszárnyak
A csirkeszárnyakat az ízületeknél háromfelé vágjuk: szárnytő, duplacsontos rész és szárnyvég.
A szárnyvégeket most nem használjuk, később alaplevet főzhetünk belőle.
A szárnytöveket és a csontos részeket egy tepsibe tesszük.
Meglocsoljuk bőven szójaszósszal, így már külön nem is kell sózni. Rácsorgatjuk a mézet és a lime levét. Rászórjuk a felkarikázott chilipaprikát, és a felaprított fokhagymagerezdeket. Végül az egészet alaposan összeforgatjuk, hogy a csirkeszárnyakat egyenletesen bevonja. Minél hosszabb ideig hagyjuk pácolódni, annál ízletesebb lesz, így akár előző este is előkészíthetjük.
Forró sütőben ropogósra sütjük.
Alaplé
A szárnyvégeket hideg vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a megpucolt, félbevágott zöldségeket: karalábét, zellert, sárgarépát, paradicsomot, spárgát, vagy amit éppen a hűtőben találunk. 1,5 órán át lassan főzzük.
Leszűrjük és fagyasztva tároljuk.
