Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ragacsos, chilis csirkeszárnyak, kéksajtos zellersalátával

Adásban volt: 2016. május 3.
A recepthez tartozó videó
Tavaszi-nyári vendégváró, beszélgetős és sörözős délutánokra.
2016. május 7.

Hozzávalók

  • Ragacsos csirkeszárny:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek méz
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db lime
  • 1 dl szójaszósz
  • 5 dkg szezámmag
  • 1 szál újhagyma
  • Kéksajtos zellersaláta:
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 1 db zeller
  • 5 dkg kéksajt
  • 2 db újhagyma
  • koriander

Elkészítés

Ragacsos csirkeszárny

A csirkeszárnyakat egy nagyobb edényben bepácoljuk: meglocsoljuk a szójaszósszal, a lime levével, rácsorgatjuk a mézet és a szójaszósztól függően sózzuk is meg a csirkeszárnyakat. Végül megszórjuk a szezámmaggal, a felaprított chilipaprikával és újhagymával . Ha minden benne van, forgassuk bele a szárnyakat a pácba.
Legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik, majd 1-1,5 óra alatt ropogósra sütjük a sütőben.

Kéksajtos zellersaláta

A zellert meghámozzuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd félig egymásra fektetve gyufaszálra vágjuk őket. Alaposan megsózzuk és kb. 20 percig állni hagyjuk. A zeller kiengedett sós levét kinyomkodjuk.
A kéksajtot villával összetörjük és majonézzel, joghurttal bekeverjük. Hozzáadjuk az újhagyma felkarikázott szárát és a zellerhez adjuk az egészet.

A csirkeszárnyakat friss korianderlevéllel megszórva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pikáns mázas csirkeszárny

Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

A ropogós csirkeszárnyak minden buliban sikert aratnak, de egy salátával akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is remek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!