Ragacsos, chilis csirkeszárnyak, kéksajtos zellersalátával

Hozzávalók
- Ragacsos csirkeszárny:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek méz
- 1 db chilipaprika
- 1 db lime
- 1 dl szójaszósz
- 5 dkg szezámmag
- 1 szál újhagyma
- Kéksajtos zellersaláta:
- 1 dl majonéz
- 2 dl joghurt
- 1 db zeller
- 5 dkg kéksajt
- 2 db újhagyma
- koriander
Elkészítés
Ragacsos csirkeszárny
A csirkeszárnyakat egy nagyobb edényben bepácoljuk: meglocsoljuk a szójaszósszal, a lime levével, rácsorgatjuk a mézet és a szójaszósztól függően sózzuk is meg a csirkeszárnyakat. Végül megszórjuk a szezámmaggal, a felaprított chilipaprikával és újhagymával . Ha minden benne van, forgassuk bele a szárnyakat a pácba.
Legjobb, ha egy éjszakán át pácolódik, majd 1-1,5 óra alatt ropogósra sütjük a sütőben.
Kéksajtos zellersaláta
A zellert meghámozzuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd félig egymásra fektetve gyufaszálra vágjuk őket. Alaposan megsózzuk és kb. 20 percig állni hagyjuk. A zeller kiengedett sós levét kinyomkodjuk.
A kéksajtot villával összetörjük és majonézzel, joghurttal bekeverjük. Hozzáadjuk az újhagyma felkarikázott szárát és a zellerhez adjuk az egészet.
A csirkeszárnyakat friss korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
