Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rácbab

Adásban volt: 2016. június 8.
A recepthez tartozó videó
Hagyományos, magyaros ízvilág: pörkölttel, tejföllel, ahogyan az kell. Újdonság benne a friss zöldbab, amitől igazán friss és nyárias lesz az ebéd.
2016. június 8.

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 50 dkg lapocka
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • kapor
  • kacsazsír
  • 5 dl alaplé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika

Elkészítés

A felaprított vöröshagymát egy lábosban, kacsazsíron megdinszteljük. Ezután jöhet az apró kockára vágott kaliforniai paprika és a paradicsom.

A lapockát kockára vágjuk fel, közben az inas részeket kivágjuk, így meggyorsíthatjuk az elkészülési időt. A húst akkor adjuk hozzá a lecsós alaphoz, mikor arról elfőtt már minden lé. Átforgatjuk, besózzuk a húst, felöntjük kevés alaplével és fedő alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon.

A zöldbabok száras végeit vágjuk le és akkor adjuk a húshoz, mikor az már teljesen megpuhult. Hozzáadjuk a tejfölt, beleforgatjuk a szaftos tejfölbe a zöldbabokat is, és 3-4 percig, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, megszórjuk az apróra vágott kaporral.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus rácponty

Klasszikus rácponty

Szaftos, zöldséges és tejfölös. Igazi kiadós, magyaros halétel.
Currys sült zöldbab mártogatóssal

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.