Rácbab

Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 50 dkg lapocka
- 1 db vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- kapor
- kacsazsír
- 5 dl alaplé
- 1 db paradicsom
- 1 db kaliforniai paprika
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát egy lábosban, kacsazsíron megdinszteljük. Ezután jöhet az apró kockára vágott kaliforniai paprika és a paradicsom.
A lapockát kockára vágjuk fel, közben az inas részeket kivágjuk, így meggyorsíthatjuk az elkészülési időt. A húst akkor adjuk hozzá a lecsós alaphoz, mikor arról elfőtt már minden lé. Átforgatjuk, besózzuk a húst, felöntjük kevés alaplével és fedő alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon.
A zöldbabok száras végeit vágjuk le és akkor adjuk a húshoz, mikor az már teljesen megpuhult. Hozzáadjuk a tejfölt, beleforgatjuk a szaftos tejfölbe a zöldbabokat is, és 3-4 percig, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, megszórjuk az apróra vágott kaporral.
