Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rablóhús

Adásban volt: 2016. augusztus 31.
A recepthez tartozó videó
2016. augusztus 31.

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykalapocka
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg gomba
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 30 dkg krumpli
  • 30 dkg bulgur
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 1 db fokhagyma
  • zöldfűszerek

Elkészítés

1 adag: 745 kcal

1. A pulykamellet felkockázzuk, reszelt fokhagymával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk és állni hagyjuk.

2. Egy serpenyőbe extraszűz olivaolajat öntünk, amire újhagymát, egy fél lilahagymát és két gerezd fokhagymát darabolunk, majd alacsony tűzön megpároljuk. Ha kész, hozzáöntjük a bulgurt, és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadunk egy pár darab koktélparadicsomot és egy kis paradicsomsűrítményt, majd az egészet alaplével felöntjük, és folyamatos keverés közben tovább főzzük, sóval ízesítjük.

3. A rozmaringágról a leveleket lehúzzuk és a fa részéből nyársat készítünk.

4. A csiperkegombát, a kaliforniai paprikát és a cukkinit feldaraboljuk, megsózzuk, olivaolajjal és a lime levével meglocsoljuk, majd egy kevés borost és rozmaringot szórunk rá.

5. A bepácolt húst és zöldséget felváltva ráhúzzuk a nyársra, majd grillserpenyőben megsütjük, közben olívaolajjal kenegetjük.

6. Az elkészült bulgurhoz egy csokor petrezselymet aprítunk,a megsült nyársakkal együtt tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Parmezános húsgolyók

Parmezános húsgolyók

Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.
Wokban sült marhahúsos egytálétel

Wokban sült marhahúsos egytálétel

Ázsiai wokos vacsora pár perc alatt az asztalon lehet. Nem kell hozzá más, csak kevés marhahús és sok-sok zöldség.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.