Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Quinoába forgatott mangalica szűz, polentával és erdei gombával

Adásban volt: 2013. október 18.
A recepthez tartozó videó
Kiváló főétel mangalicából.
2015. október 23.

Hozzávalók

  • 40 dkg mangalica szűz
  • kis adag quinoa
  • pár db erdei gomba (róka, kucsma, trombita, vargánya)
  • kukorica dara
  • 1 db zöldalma
  • 1 lime
  • 1 gyömbér
  • 10 dkg parmezán
  • 4 salotta hagyma
  • 1 pohár vörösbor
  • 2 dl alaplé
  • vaj

  • bors

Elkészítés

Vörösboros mártás

Egy salotta hagymát felaprítunk és egy kevés vajon vagy olajon alacsony lángon megdinszteljük, felöntjük egy kevés alaplével. Ekkor magasra vesszük a hőfokot, beforraljuk. Majd felöntjük egy pohár vörösborral és alacsony hőfokon tovább főzzük, amíg el kezd besűrűsödni. Közben a friss erdei gombákból néhányat egy kis vajon megfuttatunk, majd lepürésítjük. Végül beforralt vörösboros mártáshoz adunk belőle egy evőkanálnyit.

Zöldalma salsa

A zöldalmát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy lime reszelt héjával és levével, frissen reszelt gyömbérrel és egy kevés frissen aprított chilivel összekeverjük.

Mangalica szűz

A quinoát egy kevés vízben vagy alaplében nem túl puhára előfőzzük. A mangalica szűzet sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben kevés olajon először körbe pirítjuk, hogy mindenütt kérget kapjon. Majd folyamatosan forgatva alacsonyabb hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. A pár percig pihentetett húst vékonyan bekenjük paprikakrémbe és beleforgatjuk az előfőzött quinoába.

Polenta erdei gombákkal

A kukorica darát alaplé és víz keverékéveben feltesszük főni, és folyamatosan keverjük, majd  alacsonyabbra vesszük a hőfokot. Megsózzuk és ha kell, akkor folyamatosan pótoljuk a vizet. Takarékon, lassan, gyakran kevergetve készre főzzük. Amikor kész két evőkanálnyi vajat és reszelt parmezánt keverünk bele. Pár darab erdei gombát a hús sütésére használt, forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!