Quinoába forgatott mangalica szűz, polentával és erdei gombával

Hozzávalók
- 40 dkg mangalica szűz
- kis adag quinoa
- pár db erdei gomba (róka, kucsma, trombita, vargánya)
- kukorica dara
- 1 db zöldalma
- 1 lime
- 1 gyömbér
- 10 dkg parmezán
- 4 salotta hagyma
- 1 pohár vörösbor
- 2 dl alaplé
- vaj
- só
- bors
Elkészítés
Vörösboros mártás
Egy salotta hagymát felaprítunk és egy kevés vajon vagy olajon alacsony lángon megdinszteljük, felöntjük egy kevés alaplével. Ekkor magasra vesszük a hőfokot, beforraljuk. Majd felöntjük egy pohár vörösborral és alacsony hőfokon tovább főzzük, amíg el kezd besűrűsödni. Közben a friss erdei gombákból néhányat egy kis vajon megfuttatunk, majd lepürésítjük. Végül beforralt vörösboros mártáshoz adunk belőle egy evőkanálnyit.
Zöldalma salsa
A zöldalmát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy lime reszelt héjával és levével, frissen reszelt gyömbérrel és egy kevés frissen aprított chilivel összekeverjük.
Mangalica szűz
A quinoát egy kevés vízben vagy alaplében nem túl puhára előfőzzük. A mangalica szűzet sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben kevés olajon először körbe pirítjuk, hogy mindenütt kérget kapjon. Majd folyamatosan forgatva alacsonyabb hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. A pár percig pihentetett húst vékonyan bekenjük paprikakrémbe és beleforgatjuk az előfőzött quinoába.
Polenta erdei gombákkal
A kukorica darát alaplé és víz keverékéveben feltesszük főni, és folyamatosan keverjük, majd alacsonyabbra vesszük a hőfokot. Megsózzuk és ha kell, akkor folyamatosan pótoljuk a vizet. Takarékon, lassan, gyakran kevergetve készre főzzük. Amikor kész két evőkanálnyi vajat és reszelt parmezánt keverünk bele. Pár darab erdei gombát a hús sütésére használt, forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.