Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Ez az üdítő petrezselyemsaláta hagyományosan bulgurból, azaz búzatöretből készül, de abból olyan kevés kell belőle, hogy tulajdonképpen bármilyen semlegesebb, lágyabb ízű gabonával helyettesíthető. Én most quinoával készítem, de pergősre főzött kölessel is nagyon finom.
2016. május 20.

Hozzávalók

4 adag
  • 5 dkg quinoa
  • só és frissen őrölt bors
  • ½ teáskanál őrölt római kömény
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kígyóuborka, hámozva, kimagozva és kockákra vágva
  • 2 nagy szem paradicsom, hámozva, kimagozva és kockákra vágva
  • 3 nagy csokor petrezselyemzöld, felaprítva
  • 1 nagy csokor friss mentalevél, felaprítva
  • 6 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve
  • a tálaláshoz friss római saláta levelek

Elkészítés

A quinoát hideg vízben többször átöblítjük, majd egy nagy csipet sóval, az őrölt római köménnyel és 3 dl vízzel felforraljuk. Amikor felforrt, lefedjük, és 10 perc alatt pergősre főzzük. Utána 5 percig még lefedve állni hagyjuk, majd villával átlazítjuk, sózzuk, és borsozzuk.

Elkészítjük az öntetet: egy kis tálkában a citromléhez csorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk.

Az öntet felét egy nagy tálban a főtt quionához keverjük. Hozzáadjuk a felkockázott uborkát és a paradicsomot, majd a zöldfűszereket és a hagymát. Meglocsoljuk a maradék öntettel, és tálaljuk.

Hagyományosan salátalevelekbe tekerve fogyasztják.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

A boltban kapható gnocchiban legtöbbször búzaliszt van, ezért a gluténérzékeny ezt is magának készíti. Jelen esetben ricottával, mert így lesz habkönnyű és jól kezelhető.
Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Gyors és egészséges partikaja, ami a belekevert cukkini nedvességtartalma miatt nem szárad ki, ezért akár előre elkészíthető, és langyos sütőben melegen tartható.
Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.