
Quinoa saláta
Hozzávalók
2 személyre- 180 g quinoa
- piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
- paradicsom
- újhagyma
- friss petrezselyem
- só
- kakukkfű
- oregano
- kókuszolaj
Elkészítés
A quinoa egy manapság egyre „divatosabb” szuperélelmiszer, ami –bár megtévesztő-, de nem gabona, hanem egy növényi mag, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják, kiemelkedően magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusok étrendjébe is javasolt beilleszteni, a fogyni vágyóknak pedig az alacsony glikémiás indexe lehet hasznos tulajdonság.
Fogyaszthatjuk édesen, zabkásához hasonló reggeliként, húsok és halak mellé köretként, vagy próbáljuk ki ezt a finom és laktató salátát!
1.A quinoát mossuk át tiszta vízzel, majd tegyük főzőedénybe, öntsük fel 1 liter vízzel, sózzuk és hagyjuk főni közepes lángon legalább 20 percig. Közben figyeljük és folyamatosan adagoljunk hozzá még vizet, ha szükséges. Akkor lesz jó, ha jól megdagadnak a magok és már puhák.
2. Közben készítsük elő a zöldségeket.
3. A kaliforniai paprikát vágjuk kockákra és egy kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben pirítsuk meg néhány perc alatt.
4. A paradicsomot is kockázzuk, az újhagymát vágjuk hajszálvékony szeletekre, a friss petrezselymet pedig finomra.
5. Ha megfőtt a quinoa, keverjük össze a zöldfűszerekkel, a pirított és nyers zölségekkel, szórjuk meg egy kevés friss petrezselyemmel és fogyasszuk egészséggel!
