Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Quesadillas gofrisütőben

Erre is jó a gofrisütő!
2019. március 27.

Érdemes mindig tartani otthon egy csomag teljes kiőrlésű tortilla lapot, hiszen percek alatt komplett főételt tudunk belőle készíteni.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg csirkemell
  • 1 ek. mexikói fűszerkeverék (só, paprika, chili, fokhagyma, vöröshagyma, bors, római kömény, koriander, oregano)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 8 db mini teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 10 dkg vörösbab
  • 10 dkg csemegekukorica
  • 5 dkg lila hagyma
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg zsírszegény trappista sajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • ½ avokádó
  • himalája só
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A csirkemellet megtisztítjuk, kifilézzük, apró kockákra vágjuk, és alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel. Kókuszolajjal megkent forró serpenyőben megpirítjuk a kockák minden oldalát, majd fedő alatt további 7-8 percig pároljuk.

Eközben a vörösbabot és a kukoricát lecsepegtetjük. A lila hagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk. A trappista sajtot lereszeljük.

Összeállítjuk a quesadillast. Ehhez egy tortilla lapot a felforrósított gofrisütőbe helyezünk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a sült csirkemell, a bab, a kukorica, a paradicsom, a lila hagyma és a reszelt sajt negyed részét, majd beterítjük az egészet egy másik tortillával. Lehajtjuk a sütő tetejét, kb. 4 perc alatt megpirítjuk a tortilla lapok külső részét, valamint megolvasztjuk a sajtot.

Tálalás előtt negyedekbe vágjuk az elkészült quesadillast, majd görög joghurtot kanalazunk a tetejére. Sóval és borssal megszórt avokádószeletekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vegán Mac and Cheese

Vegán Mac and Cheese

Vegánok, ezt nézzétek! Gökler Kriszti növényi alapú Mac and Cheese-t készített.
Avokádókrémmel töltött csirkemell

Avokádókrémmel töltött csirkemell

Turbózzuk fel a sült csirkét! Az avokádós csirkesalátát senkinek sem kell bemutatni, de mit szólnátok, ha ezúttal a csirke avokádókrémmel sülne készre a sütőben?
Krémes zöldborsófőzelék falafelgolyóval

Krémes zöldborsófőzelék falafelgolyóval

Klasszikus recept növényi hozzávalókból készítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!