
Quesadillas gofrisütőben
Érdemes mindig tartani otthon egy csomag teljes kiőrlésű tortilla lapot, hiszen percek alatt komplett főételt tudunk belőle készíteni.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg csirkemell
- 1 ek. mexikói fűszerkeverék (só, paprika, chili, fokhagyma, vöröshagyma, bors, római kömény, koriander, oregano)
- 1 ek. kókuszolaj
- 8 db mini teljes kiőrlésű tortilla lap
- 10 dkg vörösbab
- 10 dkg csemegekukorica
- 5 dkg lila hagyma
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg zsírszegény trappista sajt
- 10 dkg görög joghurt
- ½ avokádó
- himalája só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk, kifilézzük, apró kockákra vágjuk, és alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel. Kókuszolajjal megkent forró serpenyőben megpirítjuk a kockák minden oldalát, majd fedő alatt további 7-8 percig pároljuk.
Eközben a vörösbabot és a kukoricát lecsepegtetjük. A lila hagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk. A trappista sajtot lereszeljük.
Összeállítjuk a quesadillast. Ehhez egy tortilla lapot a felforrósított gofrisütőbe helyezünk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a sült csirkemell, a bab, a kukorica, a paradicsom, a lila hagyma és a reszelt sajt negyed részét, majd beterítjük az egészet egy másik tortillával. Lehajtjuk a sütő tetejét, kb. 4 perc alatt megpirítjuk a tortilla lapok külső részét, valamint megolvasztjuk a sajtot.
Tálalás előtt negyedekbe vágjuk az elkészült quesadillast, majd görög joghurtot kanalazunk a tetejére. Sóval és borssal megszórt avokádószeletekkel tálaljuk.