Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Punya

Vakaró, bodag, bokolyi, punya, pogácsa, cigány pizza: mind ugyanazt jelenti, a cigány konyha alapételét. Ezúttal a zsiradékban sült változat elkészítését mutatjuk meg.
2015. július 7.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • annyi langyos víz, amennyit felvesz,
  • zsiradék a sütéshez,
  • só.

Elkészítés

A lisztet egy evőkanál sóval, a sütőporral és annyi langyos vízzel összekeverem, hogy lágy, de még nyújtható tésztát kapjak. Körülbelül ökölnyi gombócokra osztom a tésztát és fél centi vastag, kerek lapokat nyújtok belőle, melyeket forró zsiradékban kisütök. A zsiradék lehet napraforgó vagy szőlőmag olaj, sertés-, kacsa-, vagy libazsír.

Feltétként tehetünk rá sült szalonnát, tepertő krémet, tejfölt, újhagymát.

 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sáfrányos zöldségleves

Sáfrányos zöldségleves

Igazi vitaminbomba: minden benne van, amire szüksége van a szervezetünknek.
Répakrém

Répakrém

Egészséges reggeli vagy vacsora. Nem csak gyerekeknek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.