
Punya
Vakaró, bodag, bokolyi, punya, pogácsa, cigány pizza: mind ugyanazt jelenti, a cigány konyha alapételét. Ezúttal a zsiradékban sült változat elkészítését mutatjuk meg.
2015. július 7.
Hozzávalók
- 1 kg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- annyi langyos víz, amennyit felvesz,
- zsiradék a sütéshez,
- só.
Elkészítés
A lisztet egy evőkanál sóval, a sütőporral és annyi langyos vízzel összekeverem, hogy lágy, de még nyújtható tésztát kapjak. Körülbelül ökölnyi gombócokra osztom a tésztát és fél centi vastag, kerek lapokat nyújtok belőle, melyeket forró zsiradékban kisütök. A zsiradék lehet napraforgó vagy szőlőmag olaj, sertés-, kacsa-, vagy libazsír.
Feltétként tehetünk rá sült szalonnát, tepertő krémet, tejfölt, újhagymát.
Megosztom barátaimmal
