
Pulyka korma
Hozzávalók
- 80 dkg pulykamell filé (ha jobban szeretjük, csirkemell)
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- egy hüvelykujjnyi gyömbér
- 1 evőkanál curry por
- 1 teáskanál indiai ötfűszer keverék
- 1 mokkáskanál őrölt koriander
- 2 babérlevél
- 1 dl paradicsomlé
- 0,5 liter kókusztej
- só
- bors
- friss korianderzöld
Elkészítés
A pulykamellet nagyobb kockákra vágom. A vaj és olaj keverékén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Közepes lángon kevergetem, vigyázva, meg ne égjen a fokhagyma.
A serpenyőbe szórom a curryt, az ötfűszer keveréket és az őrölt koriandert, valamint a babérleveleket, egy percig pirítom a fűszereket. Ekkor kerül a serpenyőbe a hús, amit fehéredésig sütök.
Hozzáadom a paradicsomlevet és a kókusztejet, sózom, borsozom az ételt, és kis lángon a hús puhulásáig folytatom a főzést. Néha megkeverem.
A főzés során a szósz besűrűsödik, selymes lesz. Párolt rizs a megfelelő köret hozzá. A tányérokon bőven kerül a tetejére koriander, és aki szereti, chili pehellyel is megszórhatja.
