
Pulled pork szendvics
Hozzávalók
- egy 2 kg-os sertéslapocka, egyben
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- fél liter alaplé
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek barna cukor
- 1 ek só
- fél ek kömény
- fél ek fahéj
Elkészítés
A sót, cukrot, paprikát, köményt és fahéjat összekeverem. A cukortól és a fahéjtól nem kell megijedni, nem lehet egyiket sem külön érezni a végeredményen, az összképbe viszont nagyon jól illenek. Az előkészített húst bedörzsölöm a fűszerkeverékkel és tepsiben, lefedve kb. 100-110 fokon lefedve sütöm 7 órán át. A jénai tál a jól záródó teteje miatt kifejezetten alkalmas erre a célra, de bármilyen magas falú tepsi megfelel néhány réteg alufóliával lezárva.
Ha a sütéssel megvagyunk, hagyjuk langyosra hűlni a húst és két villával szedjük szálaira. Az tepsi alján maradt levet botmixerrel pürésítsük. Szósz állagúnak kell lennie, így ha kicsit hígabb maradt egy lábasban forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik. Végül a szálaira szedett húst forgassuk össze a szósszal. A szószt kiegészíthetjük esetleg BBQ szósszal, vagy akár chilis paradicsomlekvárral.
Zsömlében, káposztasalátával, bármilyen zöldséggel tálalhatjuk, a variációk száma végtelen. Tehetünk mellé akár sült krumplit, salátát vagy sült zöldségeket.
