Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Porhanyós tejben párolt sertésfilé

Kevés előkészítéssel egy tejben zamatosra párolt sertéskarajt varázsolhatunk az asztalra.
2016. február 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 8 szelet sertéskaraj vagy -comb szeletben
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj

  • bors

Elkészítés

A kivert, megsózott és borsozott hússzeleteket a megforrósított vajban kérgesítjük, majd annyi tejjel öntjük le, amennyi éppen ellepi. Ebben puhára pároljuk, majd a levét rövidre forraljuk. Legjobban a párolt rizs vagy zölség illik hozzá.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lassan sült fűszeres, sertés hasaalja

Lassan sült fűszeres, sertés hasaalja

Igazi férfias vendégváró fogás, ha már az első randin nagyot akarunk dobbantani, mindenképpen készítsük el. Omlós hús ropogós bőrrel, kell ennél több?

Omlós fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Egy különleges, fűszeres tortilla, ami csak a tiéd.
Gyömbéres sertéssült

Gyömbéres sertéssült

Ázsiai ihletésű sertéssült akár ünnepi alkalmakra, de vasárnapi ebédnek is remek. Szombaton csak pácolni kell.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.