Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pórékrémleves

Végre itt van a finom krémlevesek szezonja! A háromféle hagymából és a sok zöldfűszerből, csakis valami jó főhet ki. Non plus ultra: a leves, gluténérzékenyeknek szánt verziója is könnyedén elkészíthető.
2015. október 10.

Hozzávalók

  • 1 megtermett póréhagyma, a zöldje is
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors, őrölt rozmaring, bazsalikom
  • 3 dl tejszín
  • fél liter tej
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

A hagymákat összedaraboljuk, egész pici olívaolajon puhára pároljuk. Turmixban pürésítjük, egy kevés tej hozzáadásával. Abban a lábasban, amiben a hagymák párolódtak, olívaolajjal és liszttel rántást készítünk, majd hozzáöntjük a hagymapürét. Átforraljuk és ízesítjük: ekkor jön a só, a bors, a rozmaring és a bazsalikom. Ennek a levesnek a lelkét a rozmaring adja, úgyhogy kapjon belőle bőven. A masszát felöntjük tejjel. Kiforraljuk, a végén hozzáöntjük a tejszínt is. Lehet levesgyönggyel tálalni, esetleg pirított bagett szeletekkel, amire szórunk egy csepp parmezánt.

  
Lisztmentes változat:

A hagymához darabolunk még egy-két szem krumplit, azzal együtt főzzük puhára a hagymákat. Pürésítés után már csak hozzá kell adni a tejszínt, nem kell bele liszt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Medvehagymakrémleves csicseriborsóval

Medvehagymakrémleves csicseriborsóval

Ebben a könnyen elkészíthető krémlevesben a medvehagyma és a spenót utánozhatatlan ízharmóniáját remekül egészítik ki a roppanós, fűszeres csicseriborsó.
5 melengető krémleves a hideg estékre

5 melengető krémleves a hideg estékre

Lélek és test melegítő krémlevesek ebédre, vagy akár vacsorára. Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után éhesen, átfagyva hazaérve egy tál gőzölgő levessel találkozni a konyhában.
Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!