Póréhagymás kenyérpuding

Hozzávalók
- 1 nagy póréhagyma
- olívaolaj
- vaj
- 4 szelet fehér kenyér
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- só
- bors
- 5 dkg parmezán
Elkészítés
A póréhagymát a gyökerével együtt hosszában negyedeljük, megmossuk, majd felkarikázzuk. Egy serpenyőben olvasztott vajon megdinszteljük. Amikor megpárolódott sózzuk, borsozzuk.
A szikkadt kenyérszeleteket felkockázzuk. Egy másik serpenyőt felforrósítunk, olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk.
Egy kisebb tálban a tejszínt és a tojást habverővel elkeverjük, csipet sót adunk hozzá.
Összeállítás: a dinsztelt póréhagymát összekeverjük a megpirult kenyérkockákkal, majd egy kerámia sütőtál aljába parmezánt reszelünk. A reszelt parmezánra halmozzuk a pórés kenyérkockákat, nyakon öntjük a tojásos tejszínnel, végül még egy kevés sajtot reszelünk a tetejére.
Sütőben ropogósra pirítjuk.
