Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pontytatár citrommártással

Dübörög a nyár. Mindenhonnan előkúsztak a megszállott horgászok: a vízpartok este megtelnek a csendben üldögélő pecásokkal, akiknek a nádasok mellett csak a sziluettje rajzolódik ki. Amíg mi is rávesszük magunkat a parton üldögelésre, kezdjünk valamit a frissen vásárolt ponttyal.
2016. július 13.

Hozzávalók

  • 4 pontypatkó
  • 2 kk só
  • friss bors
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 kocka vaj
  • 2 citrom héja
  • egy citrom leve
  • 1 kk őrölt kurkuma
  • 2 tojássárgája
  • 1 lila hagyma
  • fekete szezámmag
  • díszítésnek saláta

Elkészítés

A lebőrözött, kiszálkázott pontyot egy éles késsel nagyon apróra darabolom, vigyázva, hogy ne trancsírozzak. Az aprított halat ízesítem a só felével, kevés frissen őrölt borssal és az olívaolajjal, majd elkeverem. Egy tálalógyűrű segítségével kitálalom a tatárt.
A vajat közben épp csak felolvasztom egy serpenyőben, de nem hagyom túlzottan felforrósodni. A só másik felét, a reszelt citromhéjat és a kurkumát elkeverem benne. A tojássárgáját gyors mozdulatokkal egy habverő segítségével beledolgozom, majd a citromlét fokozatosan adagolva hozzákeverem. Az így kapott citrommártással a tatárokat körbelocsolom. Lila hagymával, fekete szezámmal és zölddel díszítem, igény szerint salátával, pirítóssal kínálom.

Rendkívül üde, hűsítő, könnyed fogás nyári napokra. Csak arra kell ügyelni, hogy a hal friss legyen, és azonnal elfogyasztásra kerüljön!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Töltött gömbcukkini füstölt lazaccal

Töltött gömbcukkini füstölt lazaccal

Iciri-piciri tököcskék egészségtudatosan megtöltve. Vendégeknek nyáresti partira.
Ham and eggs, a luxus reggeli

Ham and eggs, a luxus reggeli

A nyári szabadságolások, utazások idején jóleső kényelem ráérősen megreggelizni akár a Balatont, vagy csak egymást bámulva a reggelizőasztal körül a hűs teraszon. Ilyenkor igazán belefér egy kis luxus.
Mentás sóskagazpacho

Mentás sóskagazpacho

Úgy tartják tudományos körökben, hogy a melegben a testünk hőkiegyenlítését legjobban forró folyadékkal, mint teákkal, levesekkel tudjuk megoldani, és a jeges dolgok kimondottan nem tesznek jót a belső egyensúlyunknak. De ha egyszer olyan jólesik!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!