Pohárkrém háromszor: Rákóczi túrós, csokoládé mousse, epres joghurtkrém

Hozzávalók
- Rákóczi túrós:
- 25 dkg túró
- 10 dkg mascarpone
- 2 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- só
- 4 ek baracklekvár
- 10 dkg édes kekszmorzsa
- 1 db citrom
- Csokoládé mousse:
- 20 dkg étcsokoládé
- 7 db tojásfehérje
- 1 db citrom
- Epres joghurtkrém:
- 5 dl joghurt
- 1 dl tejszín
- 2 db lapzselatin
- 1 db lime
- csipet só
- kevés cukor
- 10 dkg eper
- néhány bazsalikomlevél
Elkészítés
Rákóczi túrós
Egy aprítógépbe tesszük a túrót, mascarpone krémet, cukrot, a tojássárgáját, kevés citromlevet, csipet sót és a fél citrom héját is, majd az egészet összepépesítjük.
A kekszeket egy mozsárban darabosra összetörjük majd az összetevőket egy pohárba rétegezzük: először a kekszmorzsa, majd a baracklekvár és a túrókrém, majd újra lekvár és morzsa következik.
Csokoládé mousse
A feldarabolt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéhez adunk egy fél citromlevet, majd krémesre keverjük.
A krémes hab egy harmadát lendületesen hozzá keverjük az olvasztott csokihoz, majd a maradékot is.
Poharakba kiporciózva tegyük hűtőszekrénybe, majd tejszínhabbal vagy gyümölccsel tálaljuk.
Epres joghurtkrém
A lapzselatint előre hideg vízbe áztatjuk, közben feltesszük melegedni a tejszínt. Ha meleg a tejszín, feloldjuk benne a zselatinlapokat egy kézi habverő segítségével.
Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a csipet sót is. Belereszeljük az alaposan megmosott lime héját és egy keveset a levéből is hozzá adunk. Majd az egészet jól elkeverjük.
Poharakba töltjük ki és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálaláskor friss eperrel és bazsalikomlevéllel kínáljuk.
