Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pizzatekercs

2016. május 10.

Hozzávalók

  • 1/2 kg liszt
  • 1-1,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej, csipet cukorral
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 kis tojás
  • 1 pohár kefír

  • fűszeres paradicsom szósz, pizzakrém, sonka, gomba, kolbász, kukorica, vagy bármi más, amivel szeretnénk megtölteni a tekercset
  • reszelt sajt

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, jöhet a vaj és a kefír. Alaposan kidolgozzuk, míg végül sima, ruganyos tésztává össze nem állnak a hozzávalók. Langyos helyen letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztát, majd újra átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán.
Ezután rákenjük a tölteléket a tészta téglalapra. Megkenjük a tésztát a paradicsomos alappal, majd megszórjuk a feltéttel: sonkával, gombával, kolbásszal, szalámival, a variációk számát csak fantáziánk szabja meg. A tölteléket úgy kenjük a tésztára, hogy körben maradjon 2 centinyi üres rész. Ne tegyünk túl sokat, mert kifolyik a tésztából, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha ezt betartjuk.
A hosszabbik oldal mentén feltekerjük a tésztát, majd az így kapott tekercset kb. 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, és a vágott felükkel lefelé a tepsire fektetjük őket. Amikor tele a tepsi, megszórhatjuk reszelt sajttal a csigákat, majd 170 fokra felmelegített sütőben pirosra sütjük őket. Más jellegű a tészta, mint a sima pizza a viszonylag sok zsiradéktól és a kefírtől. Akkor van készen, ha már a csigák széle szép piros, ez nagyjából 20-25 perc.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pizza Margherita

Pizza Margherita

A tökéletes nápolyi pizza, a Pizza Margherita receptjét Gianni Annoni hozta el az Ízes életbe.
Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Akármilyen nagy gonddal is neveli egészséges életmódra az ember a gyerekeit, ha ők egyszer belefutnak a street food-jelenségbe, onnan nehéz visszajönni. Íme egy recept, aminél pár alapanyaggal trükközünk csak, a végén mégis mindenki jól jár. Ráadásul ez a pizza kelesztés és dagasztás nélkül, 30 perc alatt az asztalon gőzölög.
Gluténmentes polentapizza

Gluténmentes polentapizza

A világszerte méltán népszerű olasz pizza gluténmentes változata.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.