
Pizzás csiga
Hozzávalók
13-15 darabhoz- 1 csésze meleg víz
- 1 evőkanál élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 2,5-3 csésze liszt
- 1.5-2 csésze spagetti szósz, plusz a mártogatáshoz
- 2.5 csésze reszelt mozzarella sajt
- 2 csészényi pizza feltét: kockázott sonka, apróra vágott pepperoni paprika, szeletelt olíva, stb.
Elkészítés
1. Keverjük össze a vizet, az élesztőt és a cukrot egy tálban. Hagyjuk állni 3-4 percig, amíg az élesztő elkezd dolgozni. Adjuk hozzá az olajat, a lisztet és a sót. 2,5 csésze liszttel kezdjük, és addig adagoljuk, amíg a tészta már simán leválik a keverőtál oldaláról. Dagasszuk tovább. Fóliával takarjuk le, és meleg helyen 15 percig kelesszük.
2. Melegítsük elő a sütőt 205 Celsius fokra.
3. Tiszta, lisztezett felületen nyújtsunk a tésztából 0,5 cm vastag téglalapot. Kenjük meg a spagetti szósszal, majd szórjuk meg 1 csésze sajttal. Tegyük rá a pizza feltéteket, csoportosíthatjuk is őket. Végül szórjunk rá a még 1 csésze sajtot.
4. A téglalap hosszabb végénél kezdve szorosan tekerjük fel a tésztát, a végeket ragasszuk össze, és késsel vágjuk belőle kb. 4 cm vastag darabokat.
5. Tegyük a csigákat egy nagy, kivajazott tepsire, és süssük 12-14 percig. Vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg a maradék fél csésze sajttal. Tegyük vissza a sütőbe 1-2 percre, amíg a sajt megolvad, és a csigák arany barnák nem lesznek.
6. Melegített spagetti szószba mártogassuk.
Forrás: www.butterwithasideofbread.com