Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pizza Margherita

Adásban volt: 2014. július 4.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes nápolyi pizza, a Pizza Margherita receptjét Gianni Annoni hozta el az Ízes életbe.
2016. április 23.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt (magas sikértartalmú)
  • 10 g élesztő langyos vízben feloldva
  • 30-35 g só
  • 2 dl olivaolaj
  • 5-6 dl víz
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 csomag mozzarella
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés

A liszttel összekeverjük a sót, a vízben feloldott élesztőt és az olívaolajat.
Egy nagy keverőtálba öntjük és egy habverő gép dagasztófeje segítségével simára keverjük, és közben folyamatosan hozzáöntjük a langyos vizet.
Ha a tészta elkészült, átrakjuk egy lisztes gyúródeszkára és gombócot formálunk belőle, majd áttesszük egy nedves kendővel letakart edénybe, amiben a tészta megkel.
Ezt követően a megkelt tészta egy kiolajozott pizzaformába tesszük és a forma alakjára nyújtjuk.
A tetejét átkenjük olívaolajjal, majd pár percig melegebb helyen pihentetjük- akár a forró sütő mellett- és betesszük a minél meleg, ideális esetben 330 fokos sütőbe, ahol addig marad, amíg aranybarna lesz a teteje.
A hámozott paradicsomokat kivesszük a konzervből, kis kockákra felszeleteljük és egy tálkába tesszük, majd megsózzuk, hozzátépkedünk pár levél bazsalikomot, hozzákanalazunk egy kanál paradicsompürét és összekeverjük.
Ekkor kivesszük a sütőből a megpirult tésztát, átkenjük ezzel a paradicsomszósszal, megszórjuk az összetépkedett mozzarellával és 10-15 percre visszatesszük a forró sütőbe.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grill zöldséges csirkenyárs

Grill zöldséges csirkenyárs

Akár a grillrácsra, akár a sütőbe kerül ez a vörösboros, kakukkfüves pácban érlelt csirkemellkockákból, zöldségekből összeállított nyárs, mindenképp tökéletes vacsora vagy ebéd lesz belőle, hisz együtt készül a hús és a köret.
Fűszeres, paradicsomos zöldbab

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.

Panna cotta málnaöntettel

Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.