Pizza Margherita

Hozzávalók
- 1 kg liszt (magas sikértartalmú)
- 10 g élesztő langyos vízben feloldva
- 30-35 g só
- 2 dl olivaolaj
- 5-6 dl víz
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 csomag mozzarella
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés
A liszttel összekeverjük a sót, a vízben feloldott élesztőt és az olívaolajat.
Egy nagy keverőtálba öntjük és egy habverő gép dagasztófeje segítségével simára keverjük, és közben folyamatosan hozzáöntjük a langyos vizet.
Ha a tészta elkészült, átrakjuk egy lisztes gyúródeszkára és gombócot formálunk belőle, majd áttesszük egy nedves kendővel letakart edénybe, amiben a tészta megkel.
Ezt követően a megkelt tészta egy kiolajozott pizzaformába tesszük és a forma alakjára nyújtjuk.
A tetejét átkenjük olívaolajjal, majd pár percig melegebb helyen pihentetjük- akár a forró sütő mellett- és betesszük a minél meleg, ideális esetben 330 fokos sütőbe, ahol addig marad, amíg aranybarna lesz a teteje.
A hámozott paradicsomokat kivesszük a konzervből, kis kockákra felszeleteljük és egy tálkába tesszük, majd megsózzuk, hozzátépkedünk pár levél bazsalikomot, hozzákanalazunk egy kanál paradicsompürét és összekeverjük.
Ekkor kivesszük a sütőből a megpirult tésztát, átkenjük ezzel a paradicsomszósszal, megszórjuk az összetépkedett mozzarellával és 10-15 percre visszatesszük a forró sütőbe.