Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Pita chips

2016. augusztus 27.

Hozzávalók

  • 4 pita, egyenként 8 cikkelyre vágva
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj

  • fűszerek (római kömény, za’tar, fokhagyma por), elhagyható

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra.

2. Kend be a pita szeletek mindkét oldalát olíva olajjal, és sózd meg bátran. Szórd meg a fűszerekkel is ízlés szerint.

3. Süsd addig, amíg enyhén meg nem barnul, és ropogós nem lesz. Várd meg, amíg kihül. Jó étvágyat!

 

Forrás: popsugar.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spanakopita: a spenótos, diós görög pite

Spanakopita: a spenótos, diós görög pite

Szinte minden nemzetnek megvan a maga zöldséges pitéje, a görögöké a spanakopita. Ebben a változatban a spenót, a dió, a sajtok és a hagymák együtt lesznek fantasztikusak. Ebédre vagy vacsorára, de vendégvárásra is kitűnően alkalmas.
Házi pita

Házi pita

Házilag pitát sütni a világ egyik legjobb dolga, és ennek a tésztának óriási előnye, hogy akár egy hétig is eláll a hűtőben, mindig épp csak annyit csíphetünk le belőle, amennyit frissen megsütünk.
Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

Mentás-chilis, sült feta, ropogósra sült pitával

A krémesre sült feta mentával, kaporral, egy kevés chilivel és mézzel, és a mellé tálalt ropogós pita remek vendégváró, de meccs- vagy filmnézés mellé is ideális.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.