Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pisztráng lecsóágyon

Adásban volt: 2013. augusztus 22.
A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.
2016. június 4.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 4ek olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2 magyar tv zöldpaprika
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 egész friss pisztráng
  • 1 citrom

Elkészítés

Olívaolajon megpirítunk egy vékonyra szeletelt hagymát, 3 gerezd felaprított fokhagymát, egy ág friss kakukkfüvet, egy-egy vastagabb csíkokra felvágott piros és zöld kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk.
Közben félpuhára főzünk két közepes szem burgonyát.
Egy alufóliával bélelt tepsibe halmozzuk a zöldségeket, tehát a paprikát ás a karikára vágott krumplit, és ráteszünk még legalább 10 gerezd fokhagymát.
A két pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük, belsejébe citromkarikákat és kakukkfüvet teszünk, megborsozzuk.
200 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, végül pár percig grillezzük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános tepsis lecsó

Padlizsános tepsis lecsó

A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
Csészében gőzölt lecsós tojás

Csészében gőzölt lecsós tojás

Ráérős reggeli. Krémes, tojásos lecsó. Friss kenyérrel az igazi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.