Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pisztráng lecsóágyon

Adásban volt: 2013. augusztus 22.
A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.
2016. június 4.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 4ek olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 közepes burgonya
  • 1 nagy piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2 magyar tv zöldpaprika
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 egész friss pisztráng
  • 1 citrom

Elkészítés

Olívaolajon megpirítunk egy vékonyra szeletelt hagymát, 3 gerezd felaprított fokhagymát, egy ág friss kakukkfüvet, egy-egy vastagabb csíkokra felvágott piros és zöld kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk.
Közben félpuhára főzünk két közepes szem burgonyát.
Egy alufóliával bélelt tepsibe halmozzuk a zöldségeket, tehát a paprikát ás a karikára vágott krumplit, és ráteszünk még legalább 10 gerezd fokhagymát.
A két pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük, belsejébe citromkarikákat és kakukkfüvet teszünk, megborsozzuk.
200 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, végül pár percig grillezzük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános tepsis lecsó

Padlizsános tepsis lecsó

A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
Csészében gőzölt lecsós tojás

Csészében gőzölt lecsós tojás

Ráérős reggeli. Krémes, tojásos lecsó. Friss kenyérrel az igazi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!