
Pisztráng lecsóágyon
Adásban volt: 2013. augusztus 22.
A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.
2016. június 4.
Hozzávalók
2-4 adag- 4ek olívaolaj
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág friss kakukkfű
- 2 közepes burgonya
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 magyar tv zöldpaprika
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 egész friss pisztráng
- 1 citrom
Elkészítés
Olívaolajon megpirítunk egy vékonyra szeletelt hagymát, 3 gerezd felaprított fokhagymát, egy ág friss kakukkfüvet, egy-egy vastagabb csíkokra felvágott piros és zöld kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk.
Közben félpuhára főzünk két közepes szem burgonyát.
Egy alufóliával bélelt tepsibe halmozzuk a zöldségeket, tehát a paprikát ás a karikára vágott krumplit, és ráteszünk még legalább 10 gerezd fokhagymát.
A két pisztrángot leöblítjük, szárazra töröljük, belsejébe citromkarikákat és kakukkfüvet teszünk, megborsozzuk.
200 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, végül pár percig grillezzük.
Megosztom barátaimmal