Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)
Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára. A pisztáciás baklavája édes, de mégis cukormentes, érdemes kipróbálni. Garantált a siker!
2016. július 4.
Hozzávalók
3 tekercs- 30 dkg pucolt pisztácia
- 30 dkg aszalt datolya
- 15 dkg olvasztott vaj
- 3 lap rétestészta
- pár csepp rózsavíz
- egy doboz kaymak/mascarpone
Elkészítés
A pisztáciát daráld apróra, majd add hozzá a darabolt, kimagozott datolyát.
A vaj harmadával és a rózsavízzel lazítsd és ízesítsd.
A réteslapot nedves konyharuhára terítsd, majd kend meg alaposan olvasztott vajjal.
Halmozd a tölteléket az egyik szélére, majd tekerd fel szorosan. A tekercseket sütőlapra helyezve, vajjal bőségesen megkenve 180-200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süsd ropogósra.
A vaj harmadával és a rózsavízzel lazítsd és ízesítsd.
A réteslapot nedves konyharuhára terítsd, majd kend meg alaposan olvasztott vajjal.
Halmozd a tölteléket az egyik szélére, majd tekerd fel szorosan. A tekercseket sütőlapra helyezve, vajjal bőségesen megkenve 180-200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süsd ropogósra.
Kaymakkal vagy mascarponéval tálald.
Megosztom barátaimmal