Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pisztáciás baklava, cukormentesen (Fistikli dürüm)

Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára. A pisztáciás baklavája édes, de mégis cukormentes, érdemes kipróbálni. Garantált a siker!
2016. július 4.

Hozzávalók

3 tekercs
  • 30 dkg pucolt pisztácia
  • 30 dkg aszalt datolya
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 3 lap rétestészta
  • pár csepp rózsavíz
  • egy doboz kaymak/mascarpone

Elkészítés

A pisztáciát daráld apróra, majd add hozzá a darabolt, kimagozott datolyát.
A vaj harmadával és a rózsavízzel lazítsd és ízesítsd. 
A réteslapot nedves konyharuhára terítsd, majd kend meg alaposan olvasztott vajjal.
Halmozd a tölteléket az egyik szélére, majd tekerd fel szorosan. A tekercseket sütőlapra helyezve, vajjal bőségesen megkenve 180-200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt süsd ropogósra.
Kaymakkal vagy mascarponéval tálald.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Friss, házi olasz tészta, amit a saját konyhánkban el is tudunk készíteni. Kápia paprikával és tejszínnel. Egy kis olasz zenével a háttérben könnyebben megy minden. Bálint Ádám receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.