Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Piskóta Lady Grey teás krémmel

Adásban volt: 2015. augusztus 8.
A délutáni teázás tökéletes kiegészítője ez a bergamott olajjal készült, üde, nyári piskóta
2016. július 23.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • sütőpor

  • Lady Grey tea (2-3 filter)
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • cukor

Elkészítés

Szoba hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk. 5 tojásból piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük. A sárgáját felverjük, összekeverjük a cukorral, a sóval, a sütőporral. Lassan beleszitáljuk a lisztet, majd összeforgatjuk a fehérjével. 180 fokon megsütjük, kihűtjük.

A jéghideg tejszínt felverjük, olvasztott fehér csokoládét keverünk bele. A teafiltereket kivágjuk, a teafüvet az olvasztott vajba szórjuk, 10 percig főzzük, majd leszűrjük és a krémbe csorgatjuk. Adhatunk hozzá cukrot. A kihűlt krémmel megkenjük a piskótát, alufólia segítségével feltekerjük és behűtjük. Egy csésze Lady Grey tea illik mellé. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.