Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Piros, fehér, zöld

Nemzeti színű toast krém válogatás az Olimpia jegyében
2016. augusztus 6.

Hozzávalók

  • 5 db kápia paprika
  • ½ fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • ½ evőkanál kókuszolaj

  • bors
  • 20 dkg fehérbab
  • 20 dkg zöldborsó
  • petrezselyem

Elkészítés

A négy évente megrendezésre kerülő Olimpiában nem csak az a jó, hogy egy nívós sportesemény, hanem az is, hogy ilyenkor összegyűlik a család apraja-nagyja, hogy együtt izgulja végig a különböző versenyszámokat. Ilyenkor mindig jól jön valamilyen könnyű és finom harapnivaló, amit gyorsan össze lehet dobni – akár magyar nemzeti színekben is! Ezek a krémek pirítósra kenve akár egy reggelit is kitesznek, de fogyaszthatjuk őket felszeletelt zöldség rudakkal is.

Paprika krém:

A kápia paprikát alaposan megmossuk, majd egy határozott mozdulattal eltávolítjuk a csumáját. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 200 fokon kb. 30 percen keresztül sütjük, amíg a héja sötétedni kezd és elválik a húsától. Ezalatt felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kókuszolajon üvegesre pirítjuk. A megsült és kihűlt paprikáról eltávolítjuk a héját, majd aprítógépben krémesre aprítjuk a pirított hagymával, sóval és borssal.

Fehérbab krém:

Ha szárazbabot használunk, előző éjszaka beáztatjuk bő vízbe, majd másnap puhulásig főzzük. A lecsepegtetett babot sóval, borssal és fokhagymanyomón áttört fokhagymával aprítógépben krémesre keverjük. Díszítésként meghagyhatunk néhány egész babszemet.

Zöldborsó krém:

A fagyasztott zöldborsót forró vízben néhány perc alatt puhára pároljuk. A leszűrt borsót egy kevés főzővízzel, sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezve aprítógépben krémesre pépesítjük. Néhány borsószemet meghagyhatunk díszítésnek.

A krémeket teljes kiőrlésű pirítós szeletekre kenve, petrezselyem levéllel, paprika szeletekkel, bab- és borsószemekkel díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Avokádókrémmel töltött tojás

Avokádókrémmel töltött tojás

Egy kicsit kaszinótojás, egy kicsit guacamole. A lényeg, hogy gyorsan elkészíthető, izgalmas húsvéti reggelit készíthetünk, sok-sok zöldséggel.
Csőben sült, morzsás fehérbab

Csőben sült, morzsás fehérbab

Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
Zöldségek mártogatóval

Zöldségek mártogatóval

Krémes, fűszeres mártogató idény zöldségekhez, szuperegészséges kurkumával. Év eleji fogyókúrához is szívből ajánljuk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.