Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Piros, fehér, zöld

Nemzeti színű toast krém válogatás az Olimpia jegyében
2016. augusztus 6.

Hozzávalók

  • 5 db kápia paprika
  • ½ fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • ½ evőkanál kókuszolaj

  • bors
  • 20 dkg fehérbab
  • 20 dkg zöldborsó
  • petrezselyem

Elkészítés

A négy évente megrendezésre kerülő Olimpiában nem csak az a jó, hogy egy nívós sportesemény, hanem az is, hogy ilyenkor összegyűlik a család apraja-nagyja, hogy együtt izgulja végig a különböző versenyszámokat. Ilyenkor mindig jól jön valamilyen könnyű és finom harapnivaló, amit gyorsan össze lehet dobni – akár magyar nemzeti színekben is! Ezek a krémek pirítósra kenve akár egy reggelit is kitesznek, de fogyaszthatjuk őket felszeletelt zöldség rudakkal is.

Paprika krém:

A kápia paprikát alaposan megmossuk, majd egy határozott mozdulattal eltávolítjuk a csumáját. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 200 fokon kb. 30 percen keresztül sütjük, amíg a héja sötétedni kezd és elválik a húsától. Ezalatt felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kókuszolajon üvegesre pirítjuk. A megsült és kihűlt paprikáról eltávolítjuk a héját, majd aprítógépben krémesre aprítjuk a pirított hagymával, sóval és borssal.

Fehérbab krém:

Ha szárazbabot használunk, előző éjszaka beáztatjuk bő vízbe, majd másnap puhulásig főzzük. A lecsepegtetett babot sóval, borssal és fokhagymanyomón áttört fokhagymával aprítógépben krémesre keverjük. Díszítésként meghagyhatunk néhány egész babszemet.

Zöldborsó krém:

A fagyasztott zöldborsót forró vízben néhány perc alatt puhára pároljuk. A leszűrt borsót egy kevés főzővízzel, sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezve aprítógépben krémesre pépesítjük. Néhány borsószemet meghagyhatunk díszítésnek.

A krémeket teljes kiőrlésű pirítós szeletekre kenve, petrezselyem levéllel, paprika szeletekkel, bab- és borsószemekkel díszítve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Avokádókrémmel töltött tojás

Avokádókrémmel töltött tojás

Egy kicsit kaszinótojás, egy kicsit guacamole. A lényeg, hogy gyorsan elkészíthető, izgalmas húsvéti reggelit készíthetünk, sok-sok zöldséggel.
Csőben sült, morzsás fehérbab

Csőben sült, morzsás fehérbab

Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
Zöldségek mártogatóval

Zöldségek mártogatóval

Krémes, fűszeres mártogató idény zöldségekhez, szuperegészséges kurkumával. Év eleji fogyókúrához is szívből ajánljuk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!