
Pirított szezámmagos sütemény cukormázzal
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg nádcukor
- 10 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2-3 dl tej
- csipet só
- 3-4 ek. kakaópor
- 4-5 ek sós mogyoróvaj
- pirított szezámmag
- cukormáz
- 30 dkg porcukor
- 3-4 ek citromlé, víz, alkohol, vagy bármilyen más folyadék
Elkészítés
Összekeverjük a száraz alapanyagokat, (liszt, cukor, sütőpor, só, kakaópor, vaj, mogyoróvaj) majd hozzáadjuk a tejet, a tojást és a pirított szezámmagot.
A vajat időben vegyük ki a hűtőből, és a tojásnak, a tejnek sem szabad jéghidegnek lennie. A massza elég sűrű lesz. Kivajazott tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A cukormáz hozzávalóit összemelegítjük.
Amikor teljesen kihűlt megkenjük a langyos, de még folyós cukormázzal, és a tetejét megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal.
