Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított szezámmagos sütemény cukormázzal

Nagyon egyszerű, nagyon gyors sütemény, nem csak ínyenceknek.
2016. május 1.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg nádcukor
  • 10 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2-3 dl tej
  • csipet só
  • 3-4 ek. kakaópor
  • 4-5 ek sós mogyoróvaj
  • pirított szezámmag
  • cukormáz
  • 30 dkg porcukor
  • 3-4 ek citromlé, víz, alkohol, vagy bármilyen más folyadék

Elkészítés

Összekeverjük a száraz alapanyagokat, (liszt, cukor, sütőpor, só, kakaópor, vaj, mogyoróvaj) majd hozzáadjuk a tejet, a tojást és a pirított szezámmagot.
A vajat időben vegyük ki a hűtőből, és a tojásnak, a tejnek sem szabad jéghidegnek lennie. A massza elég sűrű lesz. Kivajazott tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A cukormáz hozzávalóit összemelegítjük.
Amikor teljesen kihűlt megkenjük a langyos, de még folyós cukormázzal, és a tetejét megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!