Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított morzsás, szardíniás penne

Adásban volt: 2013. március 11.
A recepthez tartozó videó
A szardínia felhasználásának egy kevésbé ismert, de annál finomabb verziója. Az olajos halon kívül a tészta, a kenyérmorzsa és a chili játssza a főszerepet.
2015. október 20.

Hozzávalók

2 adag
  • 10 dkg szilánkos kenyérmorzsa (panko morzsa)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • chilipehely
  • 2 doboz szardínia (olajban)
  • 20 dkg penne
  • olívaolaj

Elkészítés

A tésztát sós vízben al dente állagúra főzzük.
Közben egy serpenyőben olívaolajon a kenyérmorzsát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a szardíniát, a reszelt citromhéjat és fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a chilipelyhet.
A megfőtt tésztát leszűrjük és a serpenyőben összekeverjük a szardíniás pirított morzsával. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Panna cotta málnaöntettel

Panna cotta málnaöntettel

Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.
Császárszalonnás pirított kelkáposzta

Császárszalonnás pirított kelkáposzta

Gyorsan elkészülő köret, amiben a kelkáposzta egészen új arcát mutatja.
Sült paprika krémleves

Sült paprika krémleves

Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.