Pirított morzsás, szardíniás penne
Adásban volt: 2013. március 11.
A recepthez tartozó videó

A szardínia felhasználásának egy kevésbé ismert, de annál finomabb verziója. Az olajos halon kívül a tészta, a kenyérmorzsa és a chili játssza a főszerepet.
2015. október 20.
Hozzávalók
2 adag- 10 dkg szilánkos kenyérmorzsa (panko morzsa)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 2 nagy csokor petrezselyem
- chilipehely
- 2 doboz szardínia (olajban)
- 20 dkg penne
- olívaolaj
Elkészítés
A tésztát sós vízben al dente állagúra főzzük.
Közben egy serpenyőben olívaolajon a kenyérmorzsát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a szardíniát, a reszelt citromhéjat és fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a chilipelyhet.
A megfőtt tésztát leszűrjük és a serpenyőben összekeverjük a szardíniás pirított morzsával.
Megosztom barátaimmal