Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított krumplinudli tejföllel és szalonnapörccel

Adásban volt: 2016. május 24.
A recepthez tartozó videó
Könnyen, gyorsan elkészíthető, egyszerű magyaros ízvilágú egytálétel. "Kevés alapanyagból, olcsón" jeligére.
2016. május 28.

Hozzávalók

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • vöröshagyma
  • 3 db főtt krumpli
  • 3 dkg parmezán
  • 1 tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

A főtt krumplikat meghámozzuk és még melegen egy krumplinyomóval összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beletesszük a tojássárgáját és az egész tojást, majd a lisztet és összedolgozzuk. Belereszeljük a parmezánt illetve egy csipet sóval még ízesítjük és ezeket is beledolgozzuk kézzel.

A felcsíkozott szalonnát forró serpenyőben lepirítjuk, a zsírjában pedig megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.

A lisztezett deszkán a krumplis tésztát elfelezzük, kétujjnyi vastag “kígyót” formázunk belőle, amit felvágunk nudlinak. Mielőtt összetapadnának forró vízben kifőzzük őket.
Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és a hagymás szalonnába forgatjuk. Tejföllel és friss kaporral tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mákos, meggyes nudli

Mákos, meggyes nudli

Könnyedén összedobhatjuk ezt a klasszikus ízekkel megáldott édes nudlit. A mák és a meggy garantálják, hogy az utolsó szemig elfogyjon a nudli.
Gnocchi

Gnocchi

Az olaszok krumplis nudlija, a gnocchi, sokak kedvence, amit ráadásul elkészíteni is elég egyszerű. És, ha már kész számtalan módon tálalhatjuk.
Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.