Pirított kelkáposzta
Adásban volt: 2015. március 19.
A recepthez tartozó videó

A megszokott, rizs-krumpli köret helyett bátran kísérletezzünk zöldségekkel, különleges alapanyagokkal vagy fűszerekkel. Ilyen ez a pirított kelkáposzta is, ami sokkal egészségesebbé és izgalmasabbá tehet egy húsételt.
2015. július 24.
Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- kockázott bacon
- 1 citrom
- olívaolaj
- 5 dkg dió
- só
- bors
Elkészítés
A felkockázott bacont egy forró serpenyőben zsírjára sütjük, és menet közben beleszórjuk a durvára vágott diót. Amikor elkészült, egy kis tálkában félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben, egy kevés forró olajon lepirítjuk a laskára vágott kelkáposztát. Egy-két percig nem nyúlunk hozzá, nem kevergetjük, megvárjuk, amíg kellőképpen karamellizálódik az alja, és összeesik. Ekkor már átforgathatjuk, sózhatjuk, borsozhatjuk, és egy egész citrom héjat is ráreszeljük.
Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, valamint a pirított szalonnás dióval.
Variáció: A kész kelkáposztát fölöntjük egy kis tejszínnel, összeforraljuk, és az előre kifőzött tésztával összekeverjük.
Megosztom barátaimmal
