
Pirított diós, gorgonzolás padlizsánkrém
Adásban volt: 2013. augusztus 16.
A közkedvelt padlizsánkrém kicsit másképp, az olaszok kedvenc kék sajtja és dió adja hozzá a csavart.
2016. január 15.
Hozzávalók
2-4 adag- 1 nagy padlizsán
- 15 dkg gorgonzola
- 5 dkg dió
- só
- bors
- olívaolaj
- citrom
Elkészítés
A padlizsánt 200 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk, és a húsát villával összetörjük.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és egy kevés citromhéjat, belecsavarunk pár csepp citromlevet, és olívaolajat öntünk hozzá. Alaposan összekeverjük.
A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A padlizsánkrémhez adjuk, amibe belereszeljük a gorgonzolát, és ismét alaposan összedolgozzuk.
Megosztom barátaimmal