Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pirított diós, gorgonzolás padlizsánkrém

Adásban volt: 2013. augusztus 16.
A közkedvelt padlizsánkrém kicsit másképp, az olaszok kedvenc kék sajtja és dió adja hozzá a csavart.
2016. január 15.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 nagy padlizsán
  • 15 dkg gorgonzola
  • 5 dkg dió

  • bors
  • olívaolaj
  • citrom

Elkészítés

A padlizsánt 200 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk, és a húsát villával összetörjük.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és egy kevés citromhéjat, belecsavarunk pár csepp citromlevet,  és olívaolajat öntünk hozzá. Alaposan összekeverjük.
A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A padlizsánkrémhez adjuk, amibe belereszeljük a gorgonzolát, és ismét alaposan összedolgozzuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi sós keksz

Házi sós keksz

Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.
Fűszeres, mézes keksz

Fűszeres, mézes keksz

Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.

Édesköménymagos ostya

Leginkább desszertekhez, díszítésként passzol. Vigyázat, hamar elfogy, ezért érdemes nagyobb adagot csinálni belőle!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.