Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pikáns sült csirke, fűszeres krumplipürével és ecetes cukkinivel

Adásban volt: 2015. február 27.
A recepthez tartozó videó
Hagyományos magyar ebéd ázsiai beütéssel, hogy még színesebbé és különlegesebbé tegyük a hétköznapokat.
2016. február 12.

Hozzávalók

4 adag
  • Gyömbéres csirkecomb:
  • 4 egész csirkecomb
  • 7 dkg vaj
  • kurkuma
  • chili
  • 1 citrom
  • friss gyömbér

  • bors
  • Fűszeres krumplipüré:
  • 1 kg krumpli
  • 1 narancs
  • 3 dl kókusztej
  • Ecetes cukkini:
  • 1 cukkini
  • almaecet
  • víz
  • nádcukor
  • menta
  • sós amerikai mogyoró
  • chili
  • koriander levél

Elkészítés

Első körben készítsük el a fűszervajat. Ehhez a puha vajat kikeverjük a reszelt gyömbérrel, majd hozzáadjuk egy egész citrom reszelt héját.
(A citrom lehetőség szerint legyen bio, vagy kezeletlen héjú, ha nem sikerül ilyet beszereznünk, akkor felhasználás előtt alaposan mossuk meg.) Szórjuk meg egy  csipet sóval, kevés kurkumával, és egy leheletnyi chilivel.

A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk, majd jó alaposan dörzsöljük be a fűszervajjal – a bőre alatt és kívülről. Végül fektessük őket egy kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készül el. Ha szeretjük a ropogós bőrű csirkecombt, akkor az utolsó 5 percben emeljük fel a hőfokot 200 fokra.

A fűszeres krumplipüréhez főzzük meg a burgonyát, és krumplinyomóval kezdjük áttörni, közben pedig folyamatosan öntsük hozzá a kókusztejet. Amikor már krémes, reszeljük hozzá egy narancs héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ecetes cukkini: a cukkinit hajszálvékony szeletekre vágjuk.
Az öntethez az almaecetet egy kevés vízzel felmelegítjük, sót és cukrot adunk hozzá, megvárjuk amíg feloldódnak, majd a felszeletelt cukkinire öntjük. Chilivel fűszerezhetjük.
Tálalásnál szórjuk meg friss mentával, korianderlevéllel és a sózott pirított mogyoróval.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros paprikás krumpli

Vörösboros paprikás krumpli

Burgundi ihletésű karakteres ízvilágú, kiadós egytálétel. Jófajta vörösbort is kínáljunk mellé!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.