Pikáns sült csirke, fűszeres krumplipürével és ecetes cukkinivel

Hozzávalók
4 adag- Gyömbéres csirkecomb:
- 4 egész csirkecomb
- 7 dkg vaj
- kurkuma
- chili
- 1 citrom
- friss gyömbér
- só
- bors
- Fűszeres krumplipüré:
- 1 kg krumpli
- 1 narancs
- 3 dl kókusztej
- Ecetes cukkini:
- 1 cukkini
- almaecet
- víz
- nádcukor
- menta
- sós amerikai mogyoró
- chili
- koriander levél
Elkészítés
Első körben készítsük el a fűszervajat. Ehhez a puha vajat kikeverjük a reszelt gyömbérrel, majd hozzáadjuk egy egész citrom reszelt héját.
(A citrom lehetőség szerint legyen bio, vagy kezeletlen héjú, ha nem sikerül ilyet beszereznünk, akkor felhasználás előtt alaposan mossuk meg.) Szórjuk meg egy csipet sóval, kevés kurkumával, és egy leheletnyi chilivel.
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk, majd jó alaposan dörzsöljük be a fűszervajjal – a bőre alatt és kívülről. Végül fektessük őket egy kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készül el. Ha szeretjük a ropogós bőrű csirkecombt, akkor az utolsó 5 percben emeljük fel a hőfokot 200 fokra.
A fűszeres krumplipüréhez főzzük meg a burgonyát, és krumplinyomóval kezdjük áttörni, közben pedig folyamatosan öntsük hozzá a kókusztejet. Amikor már krémes, reszeljük hozzá egy narancs héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ecetes cukkini: a cukkinit hajszálvékony szeletekre vágjuk.
Az öntethez az almaecetet egy kevés vízzel felmelegítjük, sót és cukrot adunk hozzá, megvárjuk amíg feloldódnak, majd a felszeletelt cukkinire öntjük. Chilivel fűszerezhetjük.
Tálalásnál szórjuk meg friss mentával, korianderlevéllel és a sózott pirított mogyoróval.