Pikáns csirkecomb szilva barbecue-val és quinoával

Hozzávalók
4 személyre- 8-10 dkg alsó csirkecomb
- 10 db érett szilva
- 1 citrom
- 5 dkg barna cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek szilvalekvár
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk chili szósz
- 2 ek ketchup
- két teáskanál reszelt gyömbér
- 2-3 ek méz
- 1 tk étkezési keményítő
- 10 dkg quinoa
Elkészítés
1. A quinoát egy felhevített lábasban kevés olívaolajon megpirítjuk, majd forró, sós vízben vagy alaplébe megfőzzük.
2. A kimagozott és félbevágott szilvákat lepürésítjük, elkeverjük a szilvalekvárral, barna cukorral, ketchuppal, chili szósszal, majd ízesítjük a lereszelt fokhagymával, balzsamecettel, szójaszósszal, mézzel, reszelt gyömbérrel, citromlével, keményítővel és az egészet átkeverjük.
3. A csirkecombokat megforgatjuk a pácban, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket és 180 fokon 45 percig sütjük. A quinoával tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!
