Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes, zöldborsós krumplipüré

Adásban volt: 2015. március 13.
A recepthez tartozó videó
A fasírt legjobb barátja a krumplipüré, és ha viszünk bele még egy kis zöld csavart is, izgalmasabbá tehetjük vele a köretet.
2016. március 23.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 45 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 3 csokor petrezselyem
  • alaplé

Elkészítés

A krumplit felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Langyos tejjel és a vajjal – hagyományos módon – kikeverjük. 

Miközben a krumpli puhul, a zöldborsót annyi alaplében, amennyi éppen ellepi, 5 perc alatt puhára főzzük.
A petrezselyem leveleket a száráról lecsípkedjük, és pár percre a zöldborsó mellé, a forró vízbe dobjuk. Végül az egészet egy kevés főzőlével összeturmixoljuk, és a krumplipüréhez keverjük. Ízlés szerint sóval és borssal utánaízesítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sütőtökkompót parmezános krumplipürével

Fűszeres sütőtökkompót parmezános krumplipürével

Mindkettő nagyon jól passzol a töltött libanyak mellé, de köretként bármilyen más étellel párosíthatjuk.
A köret: kelkáposztás krumplipüré

A köret: kelkáposztás krumplipüré

A pirított kelkáposztával készült krumplipüré tökéletes kísérője lehet például egy jó disznótorosnak, de bármilyen sültnek. De vegetáriánusoknak is ajánljuk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!