Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes karalábéleves

Adásban volt: 2014. március 25.
A recepthez tartozó videó
A zsenge karalábéból készült leves, elhozhatja nekünk a várva várt tavaszt.
2016. február 21.

Hozzávalók

  • 3 karalábé
  • 4-5 karalábé levél
  • 1,2 liter alaplé
  • 1 dl tej
  • 4 csokor petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • olivaolaj

Elkészítés

Egy serpenyőben vaj és olivaolaj keverékén megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, amit, hogy ne kapjon oda megsózunk. Lereszeljük a karalábékat és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, majd felöntjük alaplével. 15-20 perc alatt puhára főzzük és közben hozzáadjuk a felvágott karalábéleveleket is. Amikor már megpuhult a karalábé, hozzáadjuk a blansírozott petrezselymet. Végül botmixerrel pütésítjük a levest, és közben hozzáadunk egy kevés vajat és a tejet. Tálaláskor megszórhatjuk chilipehellyel, pirított kenyérkockákkal, pirított hagymával vagy petrezselyemmel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grillezett tarja, sóban sült krumplival

Grillezett tarja, sóban sült krumplival

Grillezett tarja. Ebben a szezonban próbáljuk ki a verhetetlen sóban sült burgonyával!
Fűszeres, mézes keksz

Fűszeres, mézes keksz

Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.
Mi is az a blansírozás?

Mi is az a blansírozás?

A blansírozás segítségével a mélyhűtés alatt is megőrizhetjük a zöldségek eredeti állagát, a frissen készítettek pedig megőrizhetik színüket, roppanósságukat.
Állj! Mielőtt kidobnád, nézd meg, ehető-e?

Állj! Mielőtt kidobnád, nézd meg, ehető-e?

Míg gyerekként boldogan rágcsáltuk a nyers káposztatorzsát, amikor a konyhában párolt káposzta készült a kacsa mellé, addig felnőttként ritkán jut eszünkbe zöldségpucoláskor, hogy a karalábé, karfiol vagy brokkoli torzsája és levelei ugyancsak fogyaszthatóak, sőt finomak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.