Petrezselymes karalábéleves
Adásban volt: 2014. március 25.
A recepthez tartozó videó

A zsenge karalábéból készült leves, elhozhatja nekünk a várva várt tavaszt.
2016. február 21.
Hozzávalók
- 3 karalábé
- 4-5 karalábé levél
- 1,2 liter alaplé
- 1 dl tej
- 4 csokor petrezselyem
- 1 csokor újhagyma
- 5 dkg vaj
- olivaolaj
Elkészítés
Egy serpenyőben vaj és olivaolaj keverékén megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, amit, hogy ne kapjon oda megsózunk. Lereszeljük a karalábékat és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, majd felöntjük alaplével. 15-20 perc alatt puhára főzzük és közben hozzáadjuk a felvágott karalábéleveleket is. Amikor már megpuhult a karalábé, hozzáadjuk a blansírozott petrezselymet. Végül botmixerrel pütésítjük a levest, és közben hozzáadunk egy kevés vajat és a tejet. Tálaláskor megszórhatjuk chilipehellyel, pirított kenyérkockákkal, pirított hagymával vagy petrezselyemmel.
Megosztom barátaimmal