Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes-joghurtos karalábéhumusz

Adásban volt: 2014. június 3.
A recepthez tartozó videó
A reggeli asztal sztárja lehet ez a karalábé humusz. Ami friss zöldségekhez remek mártogatós, de sült ropogós falatoknak is szuper kísérője.
2015. szeptember 22.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 karalábé levelestül
  • 2 dl olivaolaj
  • 2 citrom
  • 2 fokhagyma
  • 4 kanál tahini
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek joghurt
  • 2 dl alaplé
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

A karalábékat lereszeljük, majd olívaolajon átpároljuk.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi alaplével amennyi ellepi, majd 15-20 percig főzzük.
Amíg ez fő, addig a nagyobb darabokra vágott karalábéleveleket forró, sós vízben pár percig blansírozzuk, majd leszűrjük és egy keverőedénybe tesszük petrezselyemmel együtt.
Hozzáadunk egy-két gerezd reszelt fokhagymát, a szezámmagot, egy csipet sót és felöntjük olívaolajjal. Botmixerrel simára pürésítjük.
Ekkorra már megfőtt a lereszelt karalábé, azt is pürésítjük, majd beleöntjük egy nagy üvegtálba. Megvárjuk míg lehűl, majd belereszelünk egy gerezd fokhagymát, belefacsarjuk fél citrom levét és felöntjük az egészet pár kanál olívaolajjal. Hozzákanalazzuk a tahinit, ami szezámmagkrém, és a joghurtot. 
Összekeverjük a karalábéhumuszt és tálaláskor a tetejére karalábé levél pesztót, valamint olívaolajat csöpögtetünk és megszórjuk chilipehellyel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Amikor szín, íz, illat és állag harmonikus egységet alkot, az pontosan ez a sültpaprikás karalábé-krémleves.
Házi sós keksz

Házi sós keksz

Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!