Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes-joghurtos karalábéhumusz

Adásban volt: 2014. június 3.
A recepthez tartozó videó
A reggeli asztal sztárja lehet ez a karalábé humusz. Ami friss zöldségekhez remek mártogatós, de sült ropogós falatoknak is szuper kísérője.
2015. szeptember 22.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 karalábé levelestül
  • 2 dl olivaolaj
  • 2 citrom
  • 2 fokhagyma
  • 4 kanál tahini
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek joghurt
  • 2 dl alaplé
  • 2 ek szezámmag

Elkészítés

A karalábékat lereszeljük, majd olívaolajon átpároljuk.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi alaplével amennyi ellepi, majd 15-20 percig főzzük.
Amíg ez fő, addig a nagyobb darabokra vágott karalábéleveleket forró, sós vízben pár percig blansírozzuk, majd leszűrjük és egy keverőedénybe tesszük petrezselyemmel együtt.
Hozzáadunk egy-két gerezd reszelt fokhagymát, a szezámmagot, egy csipet sót és felöntjük olívaolajjal. Botmixerrel simára pürésítjük.
Ekkorra már megfőtt a lereszelt karalábé, azt is pürésítjük, majd beleöntjük egy nagy üvegtálba. Megvárjuk míg lehűl, majd belereszelünk egy gerezd fokhagymát, belefacsarjuk fél citrom levét és felöntjük az egészet pár kanál olívaolajjal. Hozzákanalazzuk a tahinit, ami szezámmagkrém, és a joghurtot. 
Összekeverjük a karalábéhumuszt és tálaláskor a tetejére karalábé levél pesztót, valamint olívaolajat csöpögtetünk és megszórjuk chilipehellyel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Sültpaprikás karalábé-krémleves

Amikor szín, íz, illat és állag harmonikus egységet alkot, az pontosan ez a sültpaprikás karalábé-krémleves.
Házi sós keksz

Házi sós keksz

Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!