Petrezselymes-joghurtos karalábéhumusz

Hozzávalók
4-6 adag- 2 karalábé levelestül
- 2 dl olivaolaj
- 2 citrom
- 2 fokhagyma
- 4 kanál tahini
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek joghurt
- 2 dl alaplé
- 2 ek szezámmag
Elkészítés
A karalábékat lereszeljük, majd olívaolajon átpároljuk.
Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi alaplével amennyi ellepi, majd 15-20 percig főzzük.
Amíg ez fő, addig a nagyobb darabokra vágott karalábéleveleket forró, sós vízben pár percig blansírozzuk, majd leszűrjük és egy keverőedénybe tesszük petrezselyemmel együtt.
Hozzáadunk egy-két gerezd reszelt fokhagymát, a szezámmagot, egy csipet sót és felöntjük olívaolajjal. Botmixerrel simára pürésítjük.
Ekkorra már megfőtt a lereszelt karalábé, azt is pürésítjük, majd beleöntjük egy nagy üvegtálba. Megvárjuk míg lehűl, majd belereszelünk egy gerezd fokhagymát, belefacsarjuk fél citrom levét és felöntjük az egészet pár kanál olívaolajjal. Hozzákanalazzuk a tahinit, ami szezámmagkrém, és a joghurtot.
Összekeverjük a karalábéhumuszt és tálaláskor a tetejére karalábé levél pesztót, valamint olívaolajat csöpögtetünk és megszórjuk chilipehellyel.