Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes, baconös zöldborsókrémleves

Adásban volt: 2015. április 16.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus zöldborsókrémleves, sok friss fűszerrel. Az íz, az elkészítés már ismert, a tálalás trükkös.
2016. március 13.

Hozzávalók

  • 45 dkg fagyasztott zöldborsó
  • vaj
  • 1 liter alaplé
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 csokor mentalevél
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 2 salátaszív

Elkészítés

1 csokor felkarikázott újhagymát egy kevés vajon üvegesre dinsztelünk. Rögtön megsózzuk.
Rászórjuk a fagyasztott zöldborsót, és felöntjük az alaplével. 10-15 percig főzzük.

A petrezselymet és a mentalevelet felaprítjuk és a levesbe szórjuk, majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük. Egy teáskanálnyi hideg vajat teszünk bele, és ezt is belemixeljük.

Közben egy serpenyőben a felkockázott bacont zsírjára sütjük, és a pörcöket egy szűrőkanállal kiszedjük.

A salátaszívet négyfelé vágjuk, a másik csokor újhagymát földaraboljuk, és megforgatjuk a bacon visszamaradt forró zsírjában.

Tálaláskor a salátaszívet az újhagymával a forró levesbe tesszük, és a tetejét megszórjuk a pirított baconnel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tripán zöldborsós rizottó

Tripán zöldborsós rizottó

A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!