Petrezselymes, baconös zöldborsókrémleves

Hozzávalók
- 45 dkg fagyasztott zöldborsó
- vaj
- 1 liter alaplé
- 2 csokor újhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- 1 csokor mentalevél
- 15 dkg kockázott bacon
- 2 salátaszív
Elkészítés
1 csokor felkarikázott újhagymát egy kevés vajon üvegesre dinsztelünk. Rögtön megsózzuk.
Rászórjuk a fagyasztott zöldborsót, és felöntjük az alaplével. 10-15 percig főzzük.
A petrezselymet és a mentalevelet felaprítjuk és a levesbe szórjuk, majd egy botmixerrel az egészet pürésítjük. Egy teáskanálnyi hideg vajat teszünk bele, és ezt is belemixeljük.
Közben egy serpenyőben a felkockázott bacont zsírjára sütjük, és a pörcöket egy szűrőkanállal kiszedjük.
A salátaszívet négyfelé vágjuk, a másik csokor újhagymát földaraboljuk, és megforgatjuk a bacon visszamaradt forró zsírjában.
Tálaláskor a salátaszívet az újhagymával a forró levesbe tesszük, és a tetejét megszórjuk a pirított baconnel.
