Perui rizses kacsamell (Arroz con pato)

Hozzávalók
4 adag- 2 kacsamell
- 4 ek olívaolaj vagy a kacsazsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 50 dkg rizs
- 0,5 dl barna sör
- 0,5 dl alaplé
- 15 dkg zöldborsó
- 1 csokor koriander
- só
- bors
- nem túl erős chili
Elkészítés
A kacsamelleket a szokásos módon megsütjük.
Amíg a sütőben rozéra sütjük a húst, elkészítjük a rizst.
Apróra vágott hagymát olívaolajon vagy a kacsazsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát.
Egy kevés alaplével a koriandert botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a dinsztelődő hagymákhoz.
Kis kockákra vágjuk a kalifornia paprikákat, ezt is hozzákeverjük a hagymához, adunk hozzá egy kevés nem túl erős chiliszószt.
Ezután belekeverjük a rizst, felöntjük az alaplével és a barna sörrel, és 15-20 perc alatt megfőzzük.
Hozzáadjuk a zöldborsót is, sózzuk, borsozzuk.
És legvégül belekeverünk egy kevés kacsazsírt.
Tálaláskor a rizs tetejére tesszük a ropogós kacsamelleket.
http://vilagevo.blog.hu/2014/01/06/korianderes_kacsa_egy_zsenialis_perui_fogas#more5728493