Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Perui nyárson sült csirkemáj és gomba

Adásban volt: 2015. május 26.
A recepthez tartozó videó
Varázsoljunk perui hangulatot a következő kerti partin! Fantasztikus fűszerek és ízek. Vigyázat, csípős!
2016. június 13.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • vörösborecet

  • bors
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db sárga chilipaprika
  • bambusz nyárs
  • 2 tk chiliszósz
  • 2 tk római kömény
  • oregánó

Elkészítés

A bambusznyársakat legalább fél órára vízbe áztatjuk, hogy sütés előtt megszívják magukat.

Elkészítjük a pácot a csirkemájnak és a gombának: a chilipasztát kikeverjük a vörösborecettel, a római köménnyel, oregánóval és belereszelünk 2 gerezd fokhagymát. Belecsurgatunk 2 evőkanálnyi olívaolajat. A csirkemájat a pác felébe fél órára beáztatjuk.
A másik felébe a megtisztított gombák kerülnek. A nagyobbakat ketté vághatjuk.

Felhúzzuk a bambusznyársra, külön a májakat és külön a gombákat. Forró serpenyőben kevés zsiradékon körbepirítjuk.

Mártás

A kaliforniai paprikát feldaraboljuk, a chili paprikát kimagozzuk és szintén feldaraboljuk. Kevés olívaolajat öntünk rá, és botmixerrel pürésítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Házi BBQ szósz és csirkenyárs

Házi BBQ szósz és csirkenyárs

A házilag készült barbecue (BBQ) szósznak óriási előnye a boltival szemben, hogy pont olyanra készítjük, ahogy mi szeretjük, ki édesebbre, ki csípősebbre. A grillezett csirkemellel meg egyszerűen csodát művel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!